Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Unicorn by Gerzsenyi Benjamin

A BÁR: YELLOW BUDAPEST

2020. január 03. - absolut_hu

dsc03790_logo_zott.jpg

Benji, ahogy kollégái hívják a Yellow-ban, szereti a pörgős estéket, valójában ezért is választotta ezt a munkát. Nincs kedvenc itala, de ginekkel kifejezetten szeret dolgozni. Ebből adódik, hogy a citrusok és a borókabogyó ízvilága nagyon is közel áll hozzá. Bár a Yellow itallapja mindenféle igénynek és ízlésnek eleget tesz, de ha úgy alakul, hogy a vendég mégsem találja meg az igazit rajta, szívesen készít számára személyre szóló koktélt.

 „Általában a citrusos, borókás, rózsaborsos, fűszeres vonalon dolgozom, különösen szeretem a különböző gineket. Itt a Yellowban elég komoly szortimenttel rendelkezünk ilyen téren is. Ami talán a legnagyobb kihívás számomra, lépést tartani a trendekkel, és áthelyezni ide, természetesen a helyre szabva. Ma már szerencsére itthon is vannak magas színvonalú bár showk, versenyek, és természetesen külföldre is rendszeresen járunk. Berlinben a Bar Conventen például össze lehet szedni olyan ötleteket, technikákat, amik itthon még újdonságnak számítanak. Ezt is szeretem a bartenderkedésben; hogy kinyílik a világ, elképesztően sok embert ismersz meg akár egy éjszaka alatt, és ha jól csinálod a dolgod, pozitív személyiség vagy, akkor megtalálnak a lehetőségek, és akár bejárhatod az egész világot.”

 piltnerpeter-2595_logo_zott.jpg

Leginkább klasszikus italokkal szeret dolgozni, hiszen a nagy pörgés miatt a Yellowban nincs akkora tere a bartendereknek, mintha egy klasszikus bárban dolgoznának. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem élhetik ki a kreativitásukat, pár összetevős italoknál is van lehetőség arra, hogy valami igazán különlegeset alkossanak. Benji is így áll ehhez. Bár a helyen ő képviseli a fanyarkásabb, kesernyés ízvilágú maszkulinabb italokat, most nekünk mégis egy igazi csajos koktélt készített. A Unicornnak már a neve is sokat sejtet, de kellemes meglepetést azoknak fog leginkább okozni, akik rajonganak a Pina Coladaért.

 „A Unicorn erősen édes ital, ami a kókusznak és az ananásznak köszönhető. Valójában a bázisa megegyezik a Pina Coladaéval, de miután az itteni bármunka nem alkalmas az eredeti elkészítésére, ez pótolja azt, a vendégek pedig egyszerűen imádják!” 

dsc03781_logo_zott.jpg

 

Összetevők:

4 cl Absolut Blue

2 cl Malibu 

4 cl ananászlé

2 cl citrusmix

2 cl cukorszirup

Tonic

 

Elkészítése:

Az összetevőket egy sharebe töltjük, leshakeljük, majd zúzott kockajégre duplán szűrjük. Dísznek szárított ananászt, hibiszkuszport, kókuszreszeléket és kandírozott cukrot használunk.

süti beállítások módosítása