Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Womanizer by Árok Ádám

A BÁR: YELLOW BUDAPEST

2019. december 01. - absolut_hu

dsc03700_logo_zott.jpg

Árok Ádám a letisztultabb vonalat képviseli a Yellow Budapest csapatában, (Tudj meg többet a Yellowról!)  és az olyan édeskés ízvilágú, egyszerűbb long drinkek állnak közel hozzá, mint a Moscow Mule.

„Bartendernek lenni azért is jó, mert kiélhetem a kreativitásomat. Vannak, akik úgy jönnek oda a bárpulthoz, hogy egyáltalán nem tudják, hogy mit szeretnének inni. Koktélkészítés előtt megkérdezem a vendéget, hogy milyen alapszeszt és ízvilágot kedvel; lehet ez édes, savanykás vagy éppen kesernyés, és ebből indulok ki. Ilyen esetben nem mérvadó, hogy én személy szerint mit szeretek és mit nem. De az egész pont attól lesz annyira izgalmas, hogy a végére elkészülhet egy olyan koktél, amit magamtól lehet, hogy sosem próbáltam volna ki. Valójában ezt csapat munkaként is fel lehet fogni; így a vendég számára is élmény lesz a folyamat, hiszen a végén egy kicsit magáénak érezheti a kapott italt.”

piltnerpeter-2545_logo_zott.jpg

Sok más szórakozóhellyel ellentétben a Yellownál ugyanúgy megvan az esti klub hangulat, a jó zenék és jó hangulat, miközben nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi italokra is. De nemcsak ezért szeret Ádám itt dolgozni, hanem azért is, mert nagyon erős a csapat. Így ha esetleg nincs jó napja, és mivel a munkája megköveteli, hogy ez nem látszódhat rajta, a többiek segítségével túllendül rossz kedvén.

piltnerpeter-3013-2_logo_zott.jpg

Mivel szereti a gyümölcsös, édesebb italokat, nem meglepő, hogy nagy rajongója az epernek, ami szerinte nemcsak ízében ad élményt, hanem vizuálisan is. Mivel a Yellowban nagy a pörgés egész éjszaka, a bartendereknek csak pár percük van egy ital elkészítésére, nincs idejük, hogy sok időt töltsenek a díszítéssel.

„Én amúgy is jobban preferálom az egyszerű díszítést, azt vallom, hogy a kevesebb néha több. A Womanizer erre jó példa. Ez a koktél egyébként teljes mértékben tükrözi az ízlésemet, ami egy kollégám kezemunkáját dícséri. A lícsinek és a vaníliának köszönhetően egy édeskés italról van szó, de az áfonya miatt van egy savanykás lecsengése.”

 dsc03675_logo_zott.jpg

Összetevők:

4 cl Absolut 100

2 cl KwaiFeh lychee likőr

2 cl vanília szirup

1,5 citrus mix

4 cl vörösáfonya 

 

Elkészítése: Az összetevőket összeshakeljük, vendégpohárba jégretöltjük, majd díszítjük. 

 

Portré fotók: Piltner Péter

Koktél fotók: Knapp Dávid

 

süti beállítások módosítása