Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Ahol válogatott társaságban bulizhatsz

A BÁR: Yellow Budapest

2019. november 22. - absolut_hu

piltnerpeter-2856_logo_zott.jpg

Talán mondhatjuk, hogy a Yellow Budapest az egyik legüdítőbb éjszakai szórakozóhely a belvárosban. A Széchenyi tér környéke az elmúlt időszakban felkapott buli központ lett, sok esetben viszont túl nagy a tömeg, nem ritka, hogy az ember úgy érzi, túl személytelenné vált a hétvégi szórakozás. A Yellow több szempontból is kitűnik a környéken; bárklubként üzemel, ami azt jelenti, hogy úgy szórakozhatunk, hogy közben a minőségi italfogyasztásról sem kell lemondani, a bárpultban dolgozó bartendereknek és a különös gonddal összeállított itallapon található koktéloknak köszönhetően. Ráadásul a facecontrolnak hála, válogatott társaságban táncolhatjuk ki a megfáradt heti gőzt. 

 Gubcsó Balázs, a Yellow megálmodója elmondása alapján évekig nem talált olyan klubot Budapesten, ami igazán passzolt volna az ízléséhez, így külföldi élményei alapján inspirálódva vágott bele a Yellowba. 2004 óta foglalkozik vendéglátással más tevékenységek mellett. A Belvárosban nőtt fel, és napjai nagyrészét most is itt tölti; rajong érte, és a Yellow nyitásával régi álmát váltotta valóra. A hely egyik fő jellegzetessége az a bizonyos attitűd, aminek minden vendégben meg kell lennie, hogy bejusson a helyre. Ezt a stílust szolgálja ki minden; a kialakítás, a dizájn, a zene és a staff is.

„Mivel egy már előttünk működő szórakozóhelyet vettünk át, így a belső kialakítás némileg adott volt. A középre helyezett óriási bárpult hozta magával a koncepciót, hogy egy valódi bárklubot alakítsunk ki. Ez annyit tesz a valóságban, hogy a komoly bármunka ellenére ez mégiscsak egy klub, ahol táncolni és szórakozni lehet. A hely adottságai miatt egyszerre nagyjából 300 ember fér be hozzánk, de általában egy péntek-szombat este 600- 800-an fordulnak meg a Yellowban.” – mesélt Balázs az alapkoncepcióról. 

piltnerpeter-2755_logo_zott.jpg

A jelenleg csúcsra járó turizmus igényelte is, hogy végre legyenek olyan helyek, amik kimondottan magas minőséget képviselnek az esti, éjszakai sávban. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy nem mindegy, milyen maga a közönség. A Yellowban csak azokat látják szívesen, akik megfelelnek a facecontol kritériumainak; ezt nem is klasszikus értelemben kell érteni, tehát nem az öltözet, a kinézet döntő elsősorban, leginkább a stílusról szól a történet. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy akik bejutnak, azok tényleg jó társaságban, jól érezzék magukat.

„Gyakran halljuk, hogy egy fehér pólóban és egy farmerban ugyanúgy lehet valaki stílusos vagy stílustalan, ennek eldöntése a kollégáink feladata a bejáratnál. Nyilván emellett arra is figyelünk,hogy a tudatmódosító szerek hatása alatt álló személyeket is kiszűrjük. Az elmúlt két évben ezt konzekvensen képviseljük is, ezáltal a hely is folyamatosan azt az élményt tudja nyújtani az itt bulizók számára, ami a kezdetektől jellemző ránk. Persze ez nem kultúrmisszió, hanem üzleti vállalkozás, így a fő szempont a profitabilitás. Azokat várjuk ide, akik szeretnek minőségi szolgáltatást kapni, és hajlandóak is megadni ennek az árát. Ami kialakult, és jól is látható, hogy ebben a közegben az egy főre eső költés jóval magasabb, mint az átlag, ez ennek a szűrésnek is köszönhető.” – mesélt tovább Balázs a Yellowra jellemző karakterjegyeiről. 

piltnerpeter-2962_logo_zott.jpg

A közönség 70%-a a 25 és 35 év közöttiekből kerül ki, 21 évnél fiatalabb vendéget nem engednek be, ezzel is erősítve a felnőtt szórakozóhely koncepcióját. A különböző napokat, különböző tematikáknak ajánlják, és bár nem minden csütörtökön vannak nyitva, de ha igen, akkor ez a nap az élőzenéjé. Az időszakonként visszatérő Jam Session-ök mellett amire biztos minden hónapban számíthatunk, az Kökény Attila élő koncertje. Az indulás évében a városban éppen hiány volt latin zenékből, így nem csoda, hogy a péntek estilatin, reggaeton és r&b buli hamar nagy kedvenc lett. Szombaton kéthetente house/deep house, a váltóhéten pedig r&b szól a Yellowban.

A design ugyanolyan fontos eleme a Yellownak, mint a tematikus esték vagy az itallap. Stílusában jól passzol a kozmopolita belvárosi forgataghoz; ennek a kialakításában Bara Ákos, belsőépítész segített Balázséknak. A falakon most éppen Bácskai Fanni, festőművész-szobrász glitch art stílusú női portréi láthatóak. 

„Az elnevezés ellenére a belső design kialakításánál tudatosan szorítottuk vissza a sárga színt. Egyes elemeken természetesen megjelenik, de például a nagy, központi YELLOW feliratunk is legtöbbször más színben világít. Nyitás óta már háromszor újultunk meg, ugyanis évente egyszer tudatosan frissítjük a belső design arculatot. Tavaly az Art Marketen találkoztam Bácskai Fanni festő- és szobrászművésszel, és az ott bemutatott egyik munkája ihlette a Yellow jelenleg is látható design felületeit.” 

piltnerpeter-2788_logo_zott.jpg

Egy jó hely nagyon fontos alappillére a magas szintű szolgáltatás; ehhez pedig elengedhetetlen egy jó csapat. A Yellow azért is kitűnik a legtöbb belvárosi hely közül, mert amíg sok bárban, szórakozóhelyen elég nagy a fluktuáció, itt ez nem jellemző; az elejétől kezdve ugyanolyan fontos a szakmai és az emberi tényező. 

„Gyakran hallani, hogy nagy problémák vannak itthon a vendéglátásban,mert sokan kimennek külföldre dolgozni, és nincsenek megfelelő szakemberek. Mi elég stabil gárdával dolgozunk,ami annak köszönhető, hogy a kollégáink jól érzik magukat itt; jó a közeg, jó a fizetés, tudnak fejlődni.Büszkén állíthatom, hogy jelen pillanatban minden pozíciójában magas minőségű szakembergárda működteti a Yellowt.” – hangsúlyozta Balázs a jó csapat kialakításának fontosságát.

piltnerpeter-2642-2_logo_zott.jpg

A Yellow indítása idején Pap Márk feladata volt a bármunka koordinálása, és bár már nap, mint nap nincs jelen a klub életében, most is fontos szerepe van a helyen, hiszen az itallap összeállításában akítvan segíti a bartenderek munkáját. Jelenleg Rácz Zoltán üzletvezetőként felel azért, hogy minden a legsimábban menjen az üzletben. Nem könnyű feladat megtalálni a balanszt, hiszen itt ugyanolyan nagy a hangsúly a minőségi koktélfogyasztáson, mint a szórakozóhelyekre jellemző gyors kiszolgáláson - hangsúlyozta ki talán a legnagyobb nehézséget, ami a bármunkát érinti: 

„Nem engedhetjük meg magunknak azt, amit például egy étterem, hogy akár tíz perc is eltelik, amíg a vendég megkapja az italát. A gyorsaság mellett viszont fontos, hogy az, aki a pultban áll, szakmailag nagyon felkészült legyen. Ahogy már Balázs említette, a srácok nemcsak jó fizetést kapnak, de lehetőségük van a fejlődésre is. Amellett, hogy sokat foglalkozom a szakmai dolgokkal, Márk is rendszeresen tart tréningeket.” 

„Bár a vodkaszódával még mindig nehéz versenyezni, de az a tapasztalat, hogy már nemcsak a külföldi vendégek lapozgatják a koktéllapunkat, hanem a magyarok is egyre érdeklődőbbek. A kialakításánál fontos volt számunkra az, hogy mindig a trendek előtt járjunk, ezért Zoliék folyamatosan követik a londoni, berlini báréletet, akár személyes látogatásokkal is.Zoli és Márk szakmai irányítása mellett a bartenderek saját ötletei alapján állítjuk össze az aktuális koktélválasztékunkat.” – osztotta meg Balázs, hogy mi a támpont itallapjuk összeállítása során.

„Ez pedig egy újabb plusz, ami miatt a srácokat jó érzéssel tölti el, hogy itt dolgoznak. Hiszen a nevük ott szerepel a koktéljuk mellett, ez szakmailag fontos elismerést jelent számukra.” – tette hozzá Zoli.

piltnerpeter-2728_logo_zott.jpg

Zoli a vendéglátásért felel a helyen, ebbe beletartozik a személyzet kiválasztása, és a felszolgálók személye legalább olyan fontos, mint a bartendereké. Nagyrészt ők a felelősek azért, hogy a vendég otthon érezze magát, és elégedett legyen a kapott ital minőségével és a felszolgálás sebességével. A kialakult rendszerben elengedhetetlen, hogy olyan láncszemek legyenek, amik jól passzolnak egymáshoz; pont emiatt talán egy fokkal fontosabb is a csapatszellem, mint az egyéni tudás. Hiszen valaki lehet a város legjobb bartendere, ha képtelen másokkal együtt dolgozni, mit sem ér az egész. A Yellowt úgy is el lehet képzelni, mint egy kirakóst; attól működik jól, ha minden és mindenki a helyén van. 

„Már csak azért is fontos, hogy a srácok magukénak érezzék a helyet, mert akkor pont ezt is fogják sugározni a vendégek felé. Mi itt úgy működünk, mint egy család; ez nemcsak egy munkahely, ahol meg kell jelenni, hanem törődünk egymással, és ha valaki nem passzol bele ebbe a csapatba, akkor az egyszerűen lemorzsolódik. Itt munkakezdés előtt jóval előbb megérkezik mindenki, együtt kajálnak, dumálnak, mielőtt felkészülnek az estére. Természetes közegként működünk, és emiatt nem is jellemzőek a hullámhegyek –és völgyek.” – foglalta össze Zoli a kiegyensúlyozott, jó dinamikájú csapat feltételeit.

piltnerpeter-3124_logo_zott.jpg

Egy hely esetében ugyanolyan fontos az állandóság, mint a megújulás. Az időnként változó itallapon és arculaton kívül a programok azok, amik hozzátesznek ahhoz, hogy a szezononként változatos tudjon maradni egy klub. Az állandó programokon felül, időről-időre extra bulikkal jelentkezik a Yellow, ilyen volt például az elmúlt időszakban a Yelloween rendezvényük, ami a DC univerzum egyik főgonosza, Joker körül forgott, és ilyen a visszatérően megrendezésre kerülő, az Absolut Elyx által támogatott Elyxir Pop Up partijuk, ahol mindig különleges live act produkciókkal készülnek a DJ-k és a meghívott zenészek. Balázs erről is mesélt:

„Az Elyxir bulit az Absolut Elyx köré építjük. A márkára jellemző vörösréz hangulatba csomagoljuk az estét, miközben mindig nagyon erős live act-ekkel kezdjük a programot. Sőt, ezeket inkább kimondottan erre az alkalomra összeállított zenei projekteknek hívnám. Hatalmas sikere volt Tóth Gabi, Lotfi Begi és Farkas Izsák live actjének, de Tigran és Maszkura duettjét is nagyon kedvelte a közönségünk. Természetesen erre az estére kimondottan Absolut Elyxes koktélokkal készülünk, de a bottle service rendeléseket is az ikonikus Elyxes ananásszal szervírozzuk. Sőt, ha valaki 4.5 literes palackot rendel, akkor haza is vihet egy ananászt.” 

A hétvégéket ma már nehéz lenne elképzelni a nyüzsgő belvárosi éjszakai élet nélkül. Péntek és szombat este az sem ritka, hogy kisebb tömeg hömpölyög az utcákon, ahogy egyik helyről a másikra mennek az emberek. Ma már szinte minden igényt kielégít Budapest, ezért is fontos, hogy egy szórakozóhely minden szempontból topon legyen. A Yellow vendégei mindig egy új hangulatba csöppennek, ami viszont változatlan: a profi és barátságos kiszolgálás, a minőségi italok, a legjobb zenék és a jó társaság. És nem is kell ennél több egy jó bulihoz. 

Fotók: Piltner Péter

süti beállítások módosítása