Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Pearsuit of Happiness by Laczkó Zoli

A BÁR: Boutiq'Bar

2019. július 19. - absolut_hu

dsc02102_logo_zott.jpg

Laczkó Zoli nem szereti magát korlátok közé szorítani, nem is tette le voksát egy stílus mellé. Ízvilág tekintetében is teljesen nyitott, és nincs kimondottan kedvenc alapanyaga sem. Igazi kísérletezgető típus, aki bármit szívesen kipróbál, amiről hall, amit lát, legyen az gyümölcs, fűszer vagy spirit.

„Nem igazán tudnám behatárolni, hogy milyen italokat szeretek készíteni. Nálam nincs az, hogy én most csak klasszikus vagy egyszerű koktélokat csinálok szívesen. Ha valami éppen megtetszik, meglátom valahol, vagy hallok róla, és érdekesnek tartom, akkor azonnal ki szeretném próbálni, hogy meg tudom-e csinálni, jól működik-e az adott ital. Itt minden hónapban kreálunk új koktélokat, és minden hónapban van egy adott spirit, amivel dolgozunk. Az, hogy éppen ahhoz mit találok ki, egyszer csak jön magától. Lehet, hogy csak egy téma eszembe jut, akkor ahhoz igazítom az italt is. Ez lehet egy frissítő koktél a nyár közepén. De az is előfordul, hogy először azt találom ki, hogy nézzen ki; olyankor az alapján válogatom össze az alapanyagokat. A spontán jött ötletek mellett komoly inspirációt adnak a báros oldalak is a neten.”

dsc02173_logo_zott_1.jpg

Zoli leginkább azt szereti a Boutiqban, hogy a kemény munka ellenére jó bent a hangulat, mindig van valami vicc, jókat nevetnek együtt, és nem azt várják, hogy a munkanap végén becsukva az ajtót, maguk mögött hagyhassák a munkahelyüket, ahogy azt sokan mások teszik:

„Amellett, hogy sokat tanulunk és dolgozunk, hogy minden úgy működjön, ahogy kell, nincs olyan nap, hogy ne nevetnénk egy jót. Tudom, hogy ha bejövök, nem arról fog szólni az egész napom, hogy csak dolgozom, és egyszercsak hazamegyek, amikor vége van a munkaidőmnek, hanem tudom, hogy jól fogom magam érezni a többiekkel, és ez sokat számít.”

dsc00027_logo_zott_1.jpg 

Minden hónapban a Boutiq’ kiválasztja a hónap italát, és kimondottan erre az időszakra a bartenderek kitalálnak egy időszakos itallapot. Az idei július az Absolutról szól, így Zoli is kimondottan ebből az apropóból alkotta meg a koktélt, amit elkészített nekünk:

„ A koktél alapjának az Absolut Pearst választottam, és ehhez a körtés íz köré építettem a többi hozzávalót. Miközben azon gondolkodtam, hogy milyen alapanyagok illenének magához a körtéhez, egyből beugrott a karamell. Így elkészítettem egy fűszeres karamell szószt, amibe fahéj, szegfűszeg, vanília és ánizs is került. Fontos volt, hogy ne legyen túl édes, így egy kis savanyúval egyensúlyba hoztam. Az eredmény egy hosszú ital lett. Mivel az egész alapja a karamell volt, díszként is meg szerettem volna jeleníteni, így kerül az általam készített karamellrács a koktél tetejére. ”

 dsc02104_logo_zott.jpg 

Összetevők:

40 ml Absolut Pears

20 ml vanília szirup

15 ml citromlé

2 bárkanál fűszeres karamell

3 dash saline oldat
1 splash szóda

shake, karamell rács dísz

 

Elkészítése:

Az összetevőket a szóda kivételével a shakerbe öntjük és kockajéggel shakeljük. A végén egy kis szódát öntünk hozzá és a karamell ráccsal a tetején tálaljuk.

süti beállítások módosítása