Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Absolut lány - Interjú Metzker Viktóriával

2019. július 12. - absolut_hu

metzker_logo_zott.jpg

Metzker Viktória nem hiába lett az Absolut nagykövete, hiszen lassan tizenhárom éves múlttal a háta mögött az egyik legelismertebb DJ-k egyike. Ezt nemcsak a folyamatos meghívások, hanem több rangos szakmai elismerés is alátámasztja. Szinte az egész világot bejárta már, DJ-zett a legfelkapottabb klubokban, és olyan nagy nevek előtt játszhatott, mint David Guetta vagy Tiesto. Évek óta már inkább a hazai klubokra és fesztiválokra koncentrál, de egyáltalán nem bánja, ahogy rajongói sem, akikből elég komoly bázist épített ki magának az elmúlt évek alatt, ráadásul mindezt egyedül, kitartó, kemény munkával, ráadásul egy férfiak által dominált közegben. Viki kemény, tudatos csaj, imádja a zenét, van, hogy több bulit is lenyom egy nap, de mindig ügyel arra, hogy csak minőségi dolog legyen, amit a nevéhez kötnek. Mi most megtudtuk tőle, hogy melyik részét szereti legjobban a DJ létnek, hogy mi jár azzal, ha valaki önállóan járja az útját, mesélt a Dukai Reginával és Miss Mooddal készített új dalról, a Titokról és azt is elárulta, hogy mit szeret legjobban Budapesten csinálni.

Több, mint tizenkét éve DJ-zel. DJ Juniort szoktad mentorodként megemlíteni, más olyan nagy nevek mellett, mint például Bárány Attila. Mik voltak azok az alapok, amiket tőlük tanultál?

Junior és Bárány mellett Hamvaitól is nagyon sokat tanultam annak idején. Abból a korszakból jövök, amikor még valaki a közönség szórakoztatásának céljából lett DJ, és nem azért, hogy népszerű legyen, sok lájkot kapjon és sok pénzt keressen. Az egyik legfontosabb, amit megtanítottak, az alázat a kollégák és a közönség felé. Ha elmegyek zenélni, akkor nekem a közönség az első, és nem a saját zenei ízlésem. Nem magamnak, hanem nekik akarok zenélni. Régen sokkal inkább jellemzőbb volt ez a nézet, de én a mai napig szeretek így tekinteni erre az egészre. Nyilván van egy egészséges átmenet, amikor az ember megtalálja önmagát is ebben, és a világslágereket az ő stílusához közel álló remixekben tálalja az embereknek. Emellett minden olyan technikai tudást megkaptam, amire szükségem volt, hogyha beállok a DJ pultba, akkor ne hozzak szégyent sem rájuk, sem pedig magamra. És ott volt a lehetőség a gyakorlásra. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy minden egyszerűen jött magától, mert nem. Kezdőként a régi Rioban egy üres étteremben zenéltem ingyen két-három embernek ebédidőben. Évekbe telt, amíg megjöttek az igazi nagy lehetőségek a befektetett komoly munkának köszönhetően. És további évek hosszú munkafolyamata volt az, hogy ma már nagy színpadokon és komoly rendezvényeken játszom.

Elmondásod alapján is sokat változott a zenei világod ezalatt az idő alatt, ami nem meglepő, hiszen az embert rengeteg zenei hatás éli. Rád milyen stílusok hatottak, és kik vannak nagy hatással rád éppen?

Azt gondolom, hogy azok a DJ-k, akik folyamatosan fejlődni szeretnének, időről időre meg is újulnak. Ezalatt a tizenhárom év alatt három generáció váltás is volt, és adja magát, hogy nekem is haladnom kell a korral, de én ezt természetesnek veszem. Ez nemcsak a DJ-k feladata, szerintem minden szakmára igaz, hogy folyamatosan fejlődni kell. Követem a külföldi trendeket, hat-hét évig szinte csak külföldön léptem fel, nagyon komoly klubokban játszhattam a legnagyobb nevek előtt, hála ezért a menedzsmentemnek. Fantasztikus érzés volt például Las Vegasban a Taoban vagy Ibizán a Privilage-ben DJ-zni, arra pedig különösen büszke vagyok, hogy mindig mindenhova visszahívtak. Játszhattam például a Swedish House Mafia, Tiesto vagy David Guetta előtt. Őket a mai napig figyelem, de most például nagyon tetszik a Skrillex, Diplo, DJ Snake féle vonal. Innen próbálok merítgetni, és próbálom ezt a hangulatot beleépíteni a saját szettjeimbe, ezáltal is erősíteni ezt a stílust itthon. A nem DJ-k közül pedig Madonna példa arra, hogy lehet folyamatosan megújulni, de Lady Gagát is nagyon jó előadónak tartom.

c3d26963-9593-4e76-a0c4-a4f1165668f5.JPG

A Swedish House Mafiaval volt egy komoly együttműködése az Absolutnak.

A Greyhound az egyik kedvenc videóm tőlük! Zseniális klip! Annak már jó pár éve, és a mai napig emlékszem, hogy az akkor milyen előremutató dolog volt. Teljesen oda voltam érte! Egyébként is nagy rajongójuk vagyok. Csak olyan márkákkal dolgozm együtt, amik beleillenek a profilomba, az Absolut pont ilyen, és szerintem nagyon sok jó ötletet tudunk majd együtt megvalósítani. Azt szeretném itthon képviselni, amit külföldön képvisel a brand.

A legtöbb művésznek legalább olyan fontos a szakmai elismerés, mint a közönség vagy egzisztenciális siker. Te nagyon komoly visszajelzéseket kaptál ilyen téren is. Milyen ez a DJ szakma, nehéz itt fent maradni?

Egy menedzser sok terhet levesz az ember válláról, viszont ezáltal kicsit korlátozva is vagy. Annak idején szándékosan léptem a magam útjára, és két év után leváltam Juniortól, aki akkor a menedzserem is volt. Szerettem volna egyedül megpróbálni, de persze külföldi menedzsmentre továbbra is szükségem volt, hogy lekoordináljanak mindent, ami egy fellépéssel járhat. Itthon tíz éve nincs menedzserem, úgyhogy én ebbe fektetem minden energiámat. Hiszek abban, hogyha az ember egy dologra koncentrál, akkor az nagyban befolyásolja a sikerességét is. Egyébként pont most újra lesz zenei menedzsmentem, a Magneoton, de még így is marad nekem a booking, a szervezés, a közösségi média felületek és a saját weboldalam működtetése, a fotózások és a flyerek grafikai koordinálása. De ugyanúgy intézem a szerződéseket, a le- és hazajutást. Ha mindezt hozzáveszem a zenei projektekhez, nem csoda, hogy nincs másra kapacitásom.

Pár hete jött ki a Titok dal és annak a klipje Dukai Reginával és Miss Mooddal. Reginával már korábban is dolgoztál együtt. Mi ennek a dalnak a háttérsztorija?

Reginával régóta ismerjük egymást, nagyon szeretem őt, nagyon tehetséges lányak tartom, és hasonlítunk is abban, hogy ő is egyedül visz mindent, a saját webshopjától kezdve a műsorvezetésig. Ebből adódik, hogy azok az emberek, akiknek hasonló a munkámoráljuk, könnyen is dolgoznak együtt, ráadásul a hangját is nagyon szeretem. Minden évben beszélünk róla, hogy jó lenne egy újabb közös szám, és ennek most jött el az ideje. Közben nagyon jó barátságba kerültem Miss Mooddal, aki amellett, hogy énekel, nagyon jó dalszerző is, úgyhogy eszembe jutott, hogy mi lenne, ha hárman készítenénk egy dalt, és nem külön-külön. Nagyon örültek neki, és közben meg ha belegondolunk, ehhez haosnló újhullámos lánycsapat projekttel még senki nem állt elő itthon.

Mit szeretsz a legjobban; a fellépéseket, a stúdiózást vagy a rádiózást?

A nyári fesztiválszezont szeretem a legjobban, ami nagyjából három-négy hónap. Sok zenekar ilyenkor igazán aktív, de mi DJ-k azért egész évben sokat játszunk, igaz, nálunk is a nyári időszak a legsűrűbb. Azért is ez a szívem csücske, mert egy fesztiválon szabadabbra engedhetem a saját zenei ízlésemet is, nem vagyok annyira kötve, mint egy klubbuliban.

Fontos számodra, hogy tartsd a kapcsolatot a rajongóiddal, nagy hangsúlyt fektetsz erre a social media csatornákon és a fellépéseken is. Az Absolut Cheers X Metzker Viki játék nyertesei elutazhatnak veled egy állomásra, ahol együtt buliztok. Túlvagytok már az első bulin. Milyen volt?

Nagyon jó élmény volt! Gyakran kapok olyan visszajelzéseket, hogy az emberek szeretnének velem megismerkedni személyesen is, mert tetszik nekik, amit képviselek, úgyhogy most a játék által ez megvalósítható. Egyébként van egy kemény mag, akikkel személyesen ismerjük egymást; ők elég sok bulimon ott is vannak.

2b895ffd-738c-49ae-a17f-a628d10536f3.JPG

Sokan azt hiszik, hogy a DJ-k élete csak szórakozásból áll, pedig ez azért eléggé igénybe tudja venni az embert. Te mit csinálsz azért, hogy fizikailag és mentálisan is jól bírd a sűrűbb időszakokat?

Igen, sokan gondolják azt, hogy ez egy könnyű dolog, csak jövök-megyek, bulizgatok, pedig aki az éjszakában dolgozik, annak ugyanolyan kemény meló ez, csak éppen más a műszak. Este 8-9-től akár reggel 6-ig észnél kell lennem, oda kell érnem időben a helyszínre, játszom, közben fotózkodom, válaszolok a rajongók kérdéseire; ez nagyon kimerítő tud lenni. Ráadásul a szervezetnek éjszaka lenne szüksége a pihenésre, ezért eleve nagyobb a terhelés is, főleg, hogy én tizenhárom éve fordított életet élek. Többet kellene tennem azért, hogy jobban bírjam, igaz, szerencsére nem érzem ennek hatását, de azért odafigyelek például az étkezésre, vagy most, hogy lett egy kutyusunk, többet fogunk mozogni, és tervezzük, hogy majd eljárunk gyakrabban kirándulni. A fesztiválidőszakban az embernek nincs affinitása, kedve arra, hogy még külön eljárjon edzeni, mert örül, ha abban a két-három napban sikerül pihenni, regenerálódni, mielőtt jön a következő pár buli. Az is sokat számít, hogy nem a belvárosban lakom. Nekem szükségem van arra, hogy a több napos nyüzsgés után ki tudjak ülni nyugiban a kertbe. Eleve nagyon sok emberrel találkozom a munkám során, úgyhogy jól esik hazaérni, és nyugodtan, csendben lenni kicsit. Ha pedig valamelyik hétköznap este szeretnék találkozni a barátnőimmel, akkor gyorsan bent tudok lenni a városban. Nekem nagyon fontos, hogy a magánéletem nyugodt legyen, ez jó kontrasztot ad a DJ-zéshez.

Egyáltalán van még energiád a saját fellépeken kívül bulizni járni?

Két olyan fesztivál van, amikor nemcsak dolgozni megyek, hanem bulizni is; ez a Sziget Fesztivál és a Balaton Sound. Bár idén az utóbbin minden nap zenéltem. Persze mellette próbáltam kiengedni a gőzt. Már nem nagyon indulok el csak úgy bulizni, maximum évente párszor jutok el egy koncertre vagy egy DJ bulijába.

a00e3351-0117-4f7d-9c4d-03c21cd29edf.JPG

Említetted, hogy folyamatosan figyeled az újdonságokat. Mennyi időt tudsz ezzel foglalkozni?

Nálam ez úgy működik, hogy egy héten egy estét szánok erre, és olyankor végigtúrom a zenei portálokat. Változó, hogy mennyi új zenét találok; van, hogy csak egyet, máskor akár többet is. Nekem ez a heti rutin bevált, és így képben is maradok a nemzetközi felhozatallal. Lehetne ezzel többet foglalkozni, de így tudom frissíteni a zenei tárat is, és közben ki is tudok kapcsolni.

Mit szeretsz Budapestben?

Úgy látom, hogy Budapest kezdi felvenni más külföldi városok ritmusát. Az éttermek már egészen sokáig nyitva tartanak, és van köztük jó pár egészen különleges is. A párommal nagyon szeretjük a gasztronómiát, nyitottak vagyunk mindenre. Van egy listánk, ami alapján ki is próbáljuk az új éttermeket. De eleve nagyon szeretem a város hangulatát, a rakparton is sok új hely nyílt, a Duna-partra mindig jól esik kiülni.

 

 

süti beállítások módosítása