Ádám Sándor, a La Fabbrica bartendere már megjelenésre is a klasszikus stílust képviseli; a rajta látható ing és szövetmellény nagyon elegáns hatást kelt. A csapatban leginkább az ő feladata, hogy megismertesse a vendégekkel a nagy klasszikusokat. Legalább annyira fontos számára az edukáció, minthogy lássa, hogy a bárpulttól elégedetten távodnak az emberek. Ha többet szeretnétek megtudni róla, akkor olvassátok el a La Fabbrica cikk bartender szekcióját.
"Ez a mandarin martini jól tükrözi a világomat, a klasszikus italok iránti rajongásomat. Habár már volt nyolc összetevős koktélom is, egy ideje az a célom, hogy nagyon kevés hozzávalóból alkossak valami komplexet. Ennél a kreációnál egy martini variációt készítettem Absolut Elyxből. A dry vermouth helyett dry sherry került az italba, amit jól kiegészít a cognac-os mandarin likőr. Ettől kap egy kis gyümölcsös jelleget."
"A dísz szintén komplex; egy fekete olívabogyót, egy physalist, azaz földi cseresznyét és egy kék áfonyát tűztem fel egy fa pálcikára. Mivel az olívabogyó sós, a physalis savanykás, az áfonya pedig édes, ha ezt a díszt megeszed a markáns ízvilágú, mégis gyümölcsös martini fogyasztása előtt, nagyon izgalmas ízélményben lesz részed."
Összetevők:
50 ml Absolut Elyx
10 ml Mandarin Likőr (Mandarin Napoleon)
5 ml Dry Sherry
Dísz: fekete olíva, physalis, áfonya nyársra tűzve
Elkészítés:
Az ital összetevőit keverőpohárba öntjük, és elkeverjük, és jég nélkül előhűtött pohárba szűrjük.