Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Tégy jót magaddal és másokkal!

2019. április 12. - absolut_hu

54727660_2260909204175820_6620794328480481280_o.jpg

Ma már nemhogy nem ciki használt ruhát venni és hordani, de sok esetben egyet jelent a tudatos vásárlással. Így tudjuk a ruhákat a körforgásban tartani. Ebből adódóan egyre népszerűbben a garázsvásárok, ahol sokszor igazi kincsekhez juthatunk. Április 14-én, vasárnap néhány feltörekvő, tehetséges grafikus részvételével délután 3-kor kezdődik a Jótett Vásár, ami különleges fúziója egy garászvásárnak és egy art marketnek. Aki aznap benéz a Montázs Art Caféba találkozhat olyan fiatal, tehetséges alkotókkal találkozhat, friss és új hangokat képviselnek a független grafikusok között. Gulyás Hanna Szász Zsófival együtt indította el ezt az önszerveződő közösséget, és Hanna most nekünk is mesélt arról, hogy mi a céljuk vele.

Mitől más ez a művészeti vásár, mint a többi?

A garázsvásár igényéből indult ki az ötlet, mivel mindőnknek van olyan ruhája amit már nem hord, de tökéletes állapotban van. Sokat hallani arról, milyen mennyiségű ruhaszemét keletkezik manapság, így fontosnak gondoljuk, hogy minél szélesebb körben elterjedjen a szemlélet, hogy használt ruhát hordani nemhogy ciki, de igazán jófejség. Olyan fiatal, tehetséges alkotók lesznek jelen, akik karrierjük elején vannak, így friss új hangokat képviselnek a független grafikusok között. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a hasonló vásárokon eddig maximum egy két megjelenésük volt az itt árusítóknak, így ha valaki az újra vágyik, mindenképp jöjjön el.

screen_shot_2019-04-12_at_21_59_32.png

Szász Zsófi egyik alkotása

Egyre felkapottabb téma a fenntarthatóság és a tudatos vásárlás. Hogy kapcsolódik ehhez az esemény, a garázsvásáron kívül?

A vásár összbevételének felét felajánljuk a Messzehangzó Tehetségek Alapítványnak. A fenntarthatóságban ez is benne van, hogy egy élhetőbb környezetet hagyunk a következő generációkra, és hogy segítünk nekik a saját lehetőségeinkkel, hogy egy nagyobb löketet kapjanak kezdésül. Ne halványuljon el a kreativitásuk, ne csalódjanak rögtön az elején a világban, csak azért mert esetleg rosszabb anyagi helyzetből indulnak. Ez az, aminek nem is szabadna számítania a művészeknél, de sajnos ez csak egy utópisztikus elgondolás, de úgy érezzük minden kicsi számít.

screen_shot_2019-04-12_at_22_01_03.png



Nikolics Anna alkotása

Tudtok Budapesten olyan helyeket mondani, amik segítenek ebben az életmódban? Egyáltalán hol tartunk mi magyarok, Budapesten milyen lehetőségek vannak. Mik a személyes tapasztalatok; nehézségek, könnyebbségek?

Nem szeretnénk kiemelni helyeket, ahol csak a fenntartható életmódra szakosodtak. Szerencsére egyre több olyan bolt van, ahol lehet csomagolásmentesen vásárolni, ami nagyon szuper, de szerintünk fontosabb, hogy a sarki kisboltban, a piacon hogy állnak ehhez a kérdéshez. Személy szerint én azt látom, hogy mindenki üdvözli az ötletet, ha nem kérek nejlonszatyrot, sőt meg is kérdezik, ha alternatív szatyrokat látnak nálam, hogy hol vettem, tetszik az embereknek, érdeklődőek, soha nem ért e miatt atrocitás. Azt érzem elindult egy társadalmi szintű változás, az emberek kezdik belátni, hogy rossz felé haladunk. Sokakat látok vászon szatyrokkal, kulacsokkal a városban. Ezek persze csak kis lépések, de szerintünk mindenképp fontos, hogy kihozzuk ezt a szemléletet a csak erre specializálódott boltokból.

Ki tudnál emelni pár résztvevő grafikust; kik ők, milyen a stílusuk, miért izgalmas, amit csinálnak?

Több mint 15 nagyon különböző stílusban alkotó lesz jelen a vásáron. Itt lesznek velünk a Zugműhely tagjai, a csodálatos Czikkely Panni és Bíró Eszter, akik többek között, bájos, szerethető, finoman színes printjeiket hozzák. Sőt Panni „rapid rajzolást” is tervez, ami egy nagyon különleges lehetőség, látni a művészt az alkotás folyamata közben. Egyedülálló, sehol nem kapható akvarell printekkel érkezik Sebők Orsi, és Nikolics Anna.
A teljesség igénye nélkül kiemelném még Varga Noémi és Szász Zsófi mandala alapú alkotásait, fekete-fehér, színes illetve színezhető formátumot is találtok majd náluk, sőt további, a mindennapokban használható termékeket is.Elfogultság nélkül azt tudom mondani, hogy mindenkinél nagyon különleges dolgok lesznek. Nem csak művészi printek, hanem táskák, vászontáskák, kitűzők, sőt bögrék és párnahuzatok formájában is.

süti beállítások módosítása