Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Loren by La Fabbrica

2019. április 06. - absolut_hu

dsc01288_web_logo_zott.jpg

Sophia Loren nemcsak a világ egyik legismertebb színésznője és divatikonja, de az olasz szépség megtestesítője. Tehetségét többször is elismerték Oscar és Golden Globe díjjal, azt viszont csak kevesen tudják róla, hogy imád főzni. Sőt, állítása szerint a konyában ételkészítés közben történnek az igazán nagy beszélgetések. A La Fabbrica és az Absolut együttműködéséből létrejött signature koktél, a Loren a csodálatos Sophia előtt tiszteleg. Pap Márk mesélt nekünk az ital keletkezési körülményeiről és arról, hogy az olasz gasztonómia fontos elemei hogy jelennek meg benne.

„Szerettem volna egy olyan italt, ami viszonylag könnyen érthető, mégis van benne egy kis csavar, és még a helyhez is passzol. Volt ennek egy elődje, a Jasmine, ami a legkedveltebb koktélunk lett. Ennek több oka is volt. Egyrészt a név könnyen megjegyezhető, másrészt az, hogy nem volt tól sok összetevős, és azokat is ismerték az emberek, ezért bizalommal kérték, harmadrészt pedig külalakra is nagyon vonzó lett. Ezt igazolja, hogy felkerült több olyan social media oldalra, ahol több ezren kedvelték. Szerettem volna egy hasonló koktélt, így esett a választásunk Sophia Lorenre. Ő egyébként itt az étteremben is megjelenik egy ikonikus festés formájában az egyik ajtón." 

dsc03743_web_logo_zott.jpg

 "A Nápoly aranya című filmben paradicsomárus lányt alakít; ez ihlette a koktél ízvilágát. A szárított paradicsomot Absolut-ban áztattuk, majd kapott egy kis balanszt az ízeiben, sima citrus és egy kis cukor hozzáadásával. A hozzávalók között van még sherry, rózsa és piros bogyós gyümölcsök is, és az elmaradhatatlan prosecco, aminek a kis buborékjai megnyitják az italt. A tetejére szárított paradicsom, ehető ezüst gyöngyök és rózsaszirmok kerültek. Könnyen érthető, letisztult ital, mégis nagyon izgalmas, ráadásul a piros italokat mindenki szereti. És közben ott a csavar; hogy vajon milyen íze lehet egy szárított paradicsomos vodkának úgy, hogy közben semmi köze a sokak által ismert nagy klasszikushoz, a Bloody Maryhez. Ebben az italban pont benne van az, amit képviselni szeretnénk a bárral; hogy különleges, mégis érthető koktélokat kóstolhassanak meg a vendégeink.”

dsc01298_web_logo_zott.jpg

Így készült a Loren, a La Fabbrica és az ABSOLUT együttműködéséből született signature koktél, amit most ti is megkóstolhattok négy héten keresztül a helyen.

Összetevők:

30 ml Absolut Blue szárított paradicsommal áztatva 

10 ml citrom

10 ml Sweet sherry

piros bogyós gyümölcs mix püré

0.3 ml rózsavíz 

100 ml prosecco

Dísz: száritott paradicsom, ehető ezüst gyöngyök, faragott jég

Pohár: maxima coupet

 

Elkészítés:

Az összetevőket shakerbe jégre öntjük egy kevés proseccoval, és throwing technikával összedolgozzuk.

Miután a pohárba töltöttük, pótoljuk a buborékokat, és díszítjük az italt.

süti beállítások módosítása