Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Highlights Of Hungary - ABSOLUT KEDVENCEK #1

2019. február 01. - absolut_hu

04_gastro_00_1.jpg

A Highlights of Hungary 2013 óta keresi és díjazza az előző év legizgalmasabb, legnagyobb hatású hazai tartalmait, az embereket mozgató fontos ügyekeit, történeteit és projekteit egy szakmai kurátor csapat és közönségszavazás alapján. A projektet a Super Channel hívta életre, akiknek az volt a fő céljuk vele, hogy egy olyan sorozatot indítsanak, ahol kategóriák nélkül tudnak színes képet adni a teljes hazai kreatív és civil szféráról. A kurátorok által nevezett csapatok, kreatívok vagy éppen civil szervezetek közül végül a közönség által választottak kerülnek be a díjazottak közé.Mi három olyan Absolut kedvencet mutatunk be nektek, akik még nem szerepeltek az oldalon. 

Mit tud a Budapest Underguide, amit más nem? Mennyit változtatok az elmúlt 10 év alatt?

Köszönhetően a lehetetlent nem ismerő csapatunknak kemény munkájának, egyre több üzleti ügyfél szavazott bizalmat nekünk az elmúlt 13 évben, a városnéző túráktól így jutottunk el a több száz fős rendezvényekig. Ennél fogva Magyarországon a budapestUNDERGUIDE portfóliója a legszélesebb, kizárólag saját fejlesztésű programokat kínálunk. A legnagyobb szeletet ma már nem az egyéni utazók, hanem az üzleti ügyfeleink számára készített programok alkotják. Ez nem azt jelenti, hogy unalmas rendezvényeket csinálunk, épp ellenkezőleg. Nem csak jó orrunk van az új trendekhez, de bátran be is vetjük az ötleteinket, ugyanakkor minden programunkat az ügyfeleink igényei alapján szabunk személyre.

Mi az a három szó, ami a legjobban jellemzi Budapestet?

Élhető, mert a város kompakt és bejárható, sétálható. Átalakuló, mert a beruházások átalakítják a városképet, a városi kreatívok pedig szerencsére vannak annyira potensek, hogy új megoldások után néznek. Leraknak egy kültéri szaunát a Rákóczi-híd lábához, ha nem érzik magukat komfortosan az általuk felfuttatott belvárosban. Szabad, mert ezernyi módja van annak, hogyan érezzem jól magam benne. Egy negyedik jelzőt is szeretnék mondani, ami az utóbbi években vált nemzetközileg meghatározóvá Budapesttel kapcsolatban: biztonságos. 

03_gellertbathparty_00_6.jpg

Buli a Gellért-fürdőben

Szerintetek mik azok a szembetűnő változások, amiken keresztülment a város az elmúlt pár évben?

Egy város nem elválasztható az ott élőktől és az oda látogatóktól. Szerintem az elmúlt évek arról szóltak, hogy elkezdtük megtanulni, mennyire megismételhetetlen, gyönyörű helyen élünk. Hogy a 2-es villamos vonala nem kettő ember szerint, hanem hello, egy nemzetközi, turisztikai kiadvány szerint a világ második legszebb vonala. Hogy Budapest nem Párizs másolata, hanem (szerényebb eszköztárú) vetélytársa volt. Majd, ha a Lánchídon átcsorgó 105-ös buszon mi is épp olyan eksztatikus állapotba esünk, mint a világ minden pontjáról ránk kíváncsi turisták, akkor indulnak el az igazi változások. Akkor Budapest nem csak díszlet lesz, hanem élettér, amelyben mindenki magáénak érzi a várost és például gáz lesz a Dunába dobni a sörösdobozt. 

Mik azok a dolgok, amiken még jó lenne változtatni? 

Büszkék vagyunk a messze híres magyar vendéglátásra, holott alapjaiban lenne szükségünk arra, hogy újragondoljuk, mit is jelent a XXI. században a szolgáltatás, vendéglátás. Ez egy nagyon bonyolult probléma, de sem vendégként, sem pedig személyzetként nem a jó moziban ülünk. A szolgáltatás számunka azt jelenti, hogy a területünk lehető legmagasabb szakértőiként cselekszünk, az ügyfeleinket a szakmailag helyes döntések felé tereljük, és nem sértődünk meg, ha másképp dönt, mintsem mi azt jónak látjuk. Személy szerint ezt várom el egy felszolgálótól: adjon tanácsot, igazítson el, segítsen döntést hozni – nekem ő nem cseléd, hanem szakértő, mert a bort magamnak is kitudom tölteni. 

Miben különbözik egy jó céges buli egy budapestUNDERGUIDE céges bultól?

 Akármilyen méretű cég vezetője lennék, az ügyfélpartimat biztosan olyan emberekre bíznám, akik a cégem profiljához igazodó, a márkaértékeimet erősítő, feledhetetlenül jó bulit tudnának csinálni nekem. Az innováció, a mozgékonyság nagyon fontos érték ma például és minden erőmmel azon lennék, hogy magam is annak tűnjek. Mérhetően emelkedik egy szervezet iránti elköteleződés növekedése, amikor élménnyel ajándékozza meg és erősíti a kapcsolatokat. Egy rendezvénytermet bárki le tud foglalni, de céllövöldés cirkuszt varázsolni a könyöklők köré óriáskígyóval, jósnővel, nem. Egy rendezvény akkor jó, ha jól időzített programokból, gördülékenyen áll össze, valamint, ha jó ízléssel kellemes meglepetést okozó faktorok is vannak a komfortzóna mellett. 

05_circus_00_3.jpg

Cirkusz hangulat a belvárosban

Mik a kedvenc helyeitek, amiket valószínűleg nem sokat ismernek, pedig jó lenne?

Sokfélék vagyunk az irodában, szerencsére sokféle, izgalmas dolgot szeretünk, a kollégáinkat bemutató #meettheteam kampányunkban az élményszervezőinket a kedvenc helyszíneiken fotóztuk filmre. Az analóg technika pont valami olyasmit hoz a vállalati kommunikációba, ami számunkra, élményszervezőknek nagy érték: a megismételhetetlen pillanat varázsát. Egy jó hely attól lesz kedvenc, hogy láthatatlan a kiszolgálás – akkor veszem észre. Eredeti és autentikus a menü, a berendezés pedig jó ízlésű, tudatos. A legolcsóbb bútor is lehet vagány, ha tudatos döntés eredménye. Sok olyan hely van, ahová egyszerűen nem tudunk ügyfeleket vinni, mert mindennek meg akar felelni, nincs stílusa. 

Mi Budapest legalulértékeltebb része?

A szocializmus hagyatéka. Ez egy nagyon kényes téma, nehéz lehámozni a politikát, de fontos megjegyezni, hogy Budapestet a századforduló és a szocreál kontraszt teszi nagyon izgalmassá és egyedülállóvá az idelátogatóknak. Még időben észre kell tudni venni a minket egyedülállóvá tevő értékeket és óvni, menteni kell őket. Ilyenek például a régi posták. Valahányszor belépek a Keleti Pályaudvar különben nyomasztó postájára, vagy a Margit-körúti fiókba, a nagyszüleim jutnak az eszembe, akik gyerekként magukkal vittek csekket feladni. Ezeket a helyeket karban kellene tartani és restaurálni, mert nem jobb olyan kék kárpitú székeken ülni, mint bármelyik okmányirodában. 

Mit jelent számotokra a budapestUNDERGUIDEot csinálni?

Folyamatos megújulást, útmutatást és szolgálatot. Azért, hogy bárki, akinek programot szervezünk, azokkal a kerek szemekkel nézhessenek Budapestre, amikkel mi nézünk a városra. A Highlights of Hungary kurátori jelölés épp ezért büszkeség az egész csapatnak: úgy néz ki, jó pályán vagyunk, és mások is közösséget vállalnak velünk.

 

süti beállítások módosítása