Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Margot nyitóbuli az Absoluttal

Margot interjú 2.rész

2018. december 11. - absolut_hu

margot_event_08.jpg

Event fotók: ANNAVERAPHOTO

Múlt héten nyitott Budapest legújabb magyar designer store-ja a belvárosban, így talált új otthonra az Anna Daubner, az Anna Amelie, a dorivisy és a Vecsei Millinery egy új márkával, a férfi munkaruhákból inspirálódó Grandpaval kiegészülve. A lányok keze által életre kelt Margot minden ízében kifinomult, mégis van benne valami megfoghatatlan vagányság.  Olyan hely, ahol szívesen elidőzik az ember egy kicsit. A tervezők elmondása alapján ez is a cél. A barátságos fogadtatásra pedig személyesen ők figyelnek majd, ugyanis minden nap más designer vár minket a boltban.  A pénteki megnyitón hatalmas volt az érdeklődés, az Absolut pedig az alkalomhoz illő longdrinkekkel készült az eseményre. A legjobb pillanatok előtt viszont jöjjön a Margot interjú második része. 

Az elmúlt években nagy hype alakult ki a magyar design körül. Ennek ti mennyire látjátok áldásos hatását?

Vecsei Zsófi: Nagyon örülünk ennek és folyamatosan buzdítjuk ismerőseinket és az érdeklődőket, hogy keressék a magyar tervezőket. Nagyon sok nagyszerű tervező van és érdemes időt fordítani arra, hogy megtaláljuk őket.

Visy Dóri: Az elmúlt pár évben nagyon sok olyan esemény lett, ami a kortárs divatot népszerűsíti, ezáltal pedig sokan megismerik a hazai tervezőket. Egycsomó új bolt és popup üzlet nyílik, és ott az Ajándék Terminál is, ahol több száz designer terméke van jelen. Ráadásul utóbbi azért is nagyon fontos, mert egy plázában található, ahova sok olyan ember jár, akik egyáltalán nem ismerik a magyar designereket. Mindemellett pedig úgy tűnik, hogy egyre nagyobb az igény az egyedi dolgokra. Ez így mind erősíti egymást.

Daubner Anna: A nagy hype ellenére viszont az a tapasztalat, hogy az emberek nem költenek többet magyar designer termékekre, mint például öt évvel ezelőtt. Azáltal, hogy nagyobb lett a hangsúly a magyar designon, az emberek nyitottabbak lettek, de inkább csak az alacsonyabb kategóriájú termékekre van pénzük, amik sok esetben apró kiegészítők, vagy esetleg pólók.

dorivisy.jpg

dorivisy gyűrű Fotó: fnyrzkny

Visy Dóri: Én sem adok el több ékszert, mint pár évvel ezelőtt, de szerintem az már nagy lépés, hogy az emberek kezdik realizálni, hogy léteznek a magyar tervezők. Lehet, hogy ez egy lassú folyamat, de tény, hogy elkezdődött valami, és szerintem jó úton haladunk.

Oláh Anna: Azt gondolom, hogy nem szabadna magyar viszonylatban nézni a divatszakmát. Amióta 2010-ben elkezdtem a márkámat, megsokszorozódott a magyar tervezők száma. Mivel elkezdett fejlődni ez az iparág, adja magát, hogy egyre többen foglalkoznak vele. Szerintem ez a normális. Európai ország vagyunk, és így európai viszonylatban kell gondolkoznunk. Arra, hogy az állam most a magyar design mögé állt, vagy hogy a média nyit, nem áldásként tekintek, hanem alapvető dolognak gondolom. Egy országban a kreatív iparnak ugyanolyan létjogosultságának kellene lennie, mint mondjuk az építész szakmának. Párizs is azért lett divatfőváros, mert rájöttek, hogy nagyon nagy potenciál van ebben a szakterületben. Egyszer olvastam valahol, hogy a divat a legnagyobb vallás. És tényleg!

Anna, az Anna Amelie táskakészítő workshopok nagy sikerrel mennek. Neked miért fontos, hogy workshopokat tarts?

Oláh Anna: Kezdettől fogva nagyon fontos volt számomra a személyes kommunikáció a vásárlóimmal, és ezzel ugyanígy vannak a többiek is. Nem szeretnék odajutni, hogy ne lehessen tőlem kérdezni, hogy ne mesélhessek arról, hogy mit gondolok bizonyos dolgokról. A workshopokon eddig háromszázan vettek részt, és ezekkel az emberekkel hat órát együtt töltöttem, beszélgettem velük. A másik dolog, ami miatt nagyon fontosak ezek a workshopok az, hogy a legtöbben úgy jönnek oda, hogy azt gondolják magukról, hogy bénák, nem képesek elkészíteni egy táskát. Pedig minden alkalommal bebizonyosodik az ellenkezője. Sajnos manapság az oktatási rendszer úgy van kialakítva, hogy az iskolásokat bekategorizálják, és így mindenkiben kialakult egy fals kép saját magáról, hogy ő miben jó és miben nem. Ezekkel a workshopokkal önbizalmat tudok adni az embereknek, és számomra ez a legnagyobb kincs ebben. Ráadásul közben én is rengeteget fejlődöm a visszajelzéseik által.

Visy Dóri: A Margot-ban pont azért lesz mindig bent egy tervező, mert tényleg mindannyiunknak fontos, hogy találkozzunk a vásárlóinkkal. Hogy elmesélhessük nekik a tárgyaink történetét. Itt a termékek, mégha hasonlóan is néznek ki, egy kicsit különböznek egymástól, hiszen nem tömeggyártás során készülnek. Mi azt szeretnénk, hogy beleszeressenek ezekbe a tárgyakba. Egyébként a vevők is igénylik a személyes találkozást.

annaamelieworkshop.png

Milyen a kapcsolatotok a Budapesttel?

Nagy Annamari: Imádom Budapestet, de mostanában nem sok időm van kiélvezni. Nagyon inspiráló az egész környezet; az épületek, az utcák, azt is szeretem benne, hogy sok helyre el lehet menni, de ha éppen ki szeretnék szabadulni a városból a természetbe, akkor sem kell messzire menni.

Vecsei Zsófi: Megmondom őszintén vannak bizonyos helyek, amiket kedvelek Budapestben, de hiányolom azt a nyitottságot, amit Londonban tapasztaltam, amíg ott éltem. Úgy érzem, hogy már valami elindult, de még van hova fejlődnünk.

Daubner Anna: Nagyon szeretem, és igazán azóta értékelem, amióta visszaköltöztem Londonból. Tetszik, hogy rengeteg kreatív megmozdulás van, és az embert nem zárják ki. Sokkal könnyebb eljutni ezekre, mint más nagyvárosokban.

Oláh Anna: Én imádom ezt a várost! Szeretek hosszú sétákat tenni, és akár órákat eltölteni egy-egy padon vagy kávézóban ücsörögve, miközben a házakat csodálom.

Visy Dóri: Én azt szeretem Budapestben, hogy ha kultúrára vágyom, elmehetek egy mùzeumba, ha bulizni, bemehetek a városba, ha pedig nyugalomra, öt perc alatt el tudok tűnni az erdõben. Minden hangulatomhoz találok itt helyszínt.

Mik a kedvenc helyeitek?

Nagy Annamari: A Central Kávézó most az új kedvenc. Olyan jó oda beülni a nap végén, és meginni egy italt a legjobb barátnőmmel.

Oláh Anna: A Margot és az Építészpince. (nevet)

Visy Dóri: A Tündér-szikla. Ott tudok a legjobban kikapcsolni és megnyugodni.

Jöjjenek a legjobb pillanatok a megnyitóról:

margot_event_01.jpg

margot_event_02.jpg

margot_event_03.jpg

margot_event_04.jpg

margot_event_05.jpg

margot_event_07.jpg

 

süti beállítások módosítása