Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Margot a városba jön - Interjú a Margot tervező csapatával

2018. december 06. - absolut_hu

margot_csoportfoto.jpg

Daubner Anna, Visy Dóri, Oláh Anna, Nagy Annamari és Vecsei Zsófi (b-j.) Fotó: Bodnár Dávid

December 7-én egy újabb design eseményhez csatlakozik az Absolut. Nyitóbulival indít a belváros legújabb magyar vonatkozású designer üzlete olyan nevekkel, akiknek már eleve a jelenléte is biztosít bennünket arról, hogy ez igazi nagy durranás lesz! A Margot az Anna Daubner, az Anna Amelie, a DoriVisy és a Vecsei Millinery új otthona, egy férfi márkával, a Grandpaval kiegészülve, ami tovább erősíti a jól összeszokott tervezőcsapat új, merészebb irányvonalát. A szimpla multibrand shopon túlmutató üzlettel a designerek egy életérzést szeretnének átadni, aminek alapját egyrészt a termékek adják, másrészt a lányokra jellemző kedves hangulat. A személyességre, vásárlóközpontúságra pedig leginkább az a garancia, hogy magukkal a designerekkel találkozhatunk majd a boltban. Még bőven folytak a Margot-ban a munkálatok, amikor meglátogattuk az öt tervezőt, Daubner Annát, Oláh Annát, Visy Dórit, Vecsei Zsófit és Nagy Annamarit, akikkel többek között arról beszélgettünk, hogy mennyire érzik a magyar design körüli hype-nak a jóságos hatását saját márkájukon, mivel készülnek az üzletnyitóra és mit szeretnek a legjobban Budapestben.

Ki mivel készül az üzletnyitóra?

Nagy Annamari: Tőlem a 2018-as őszi/téli kollekció lesz bent az üzletben, ami a Fisherman címet kapta. Erősen jelen van a mosatlan, nyers farmer és a bőr, de sok a kötött darab is; ezeket nagyon jól lehet rétegezni. Színeiben a kék és az élénk zöld a jellemző.

Oláh Anna: Én most az új üzlet nyitása kapcsán tele vagyok kreatív energiákkal. Annyira megihletett a Margot, hogy a megnyitóra elkészítettem egy új mini kollekciót, ami már csak azért is nagy dolog, mert egy ilyen üzlet nyitásával rengeteg feladat jár, és itt tényleg olyan legalapvetőbb dolgokra gondolok, mint a tükör vagy a padlószőnegy rendelés, vagy az, hogy vakolunk, festünk. Szerintem már csak azért is jó, hogy ezeket is mi csináljuk, mert amikor a finisben a megnyitó előtt egy nappal, kihelyezzük a termékeinket, sokkal inkább magunkénak érezzük az egészet!

Visy Dóri: Az aktuális kollekciómon kívül én is készülök újdonsággal a nyitásra; a limitált darabszámù 'customize your pure ring' mini kollekcióval, aminek igazi különlegességét az adja majd, hogy ott a helyszínen lehet kiválasztani, hogy a kollekcióban szereplő három gyémánt közül melyik legyen a gyűrűn, illetve, hogy hova kerüljön. Ez nemcsak erre az egy estére szól, a nyitás után még egy hétig lehetőség lesz erre.

Daubner Anna: Én az aktuális kollekciómmal készülök, ami a space age-be repít el. Ez a hangulat nemcsak mintákban és a formákban jelenik meg, hanem a színekben és a faktúrákban is. Úgy működöm, hogy amikor megcsinálok egy kollekciót, akkor imádom, de szezon közepére általában nagyon megunom, most viszont még mindig a lelkesedésem. Talán ezt a kollekciót sokkal inkább magaménak érzem, mint eddig bármelyiket.

Vecsei Zsófi: Én barett és shildes sapkákkal,valamint beaniekkel készülök.

screen_shot_2018-12-11_at_15_15_17.png

Az ANNADAUBNER aktuális kollekciója

Annamari, mint új csapattag, kérlek mesélj a Grandpa-ról. Mi inspirált a létrehozása során?

Nagy Annamari: Eredetileg közgazdász vagyok, de mivel egy jóval kreatívabb dologra vágytam, elvégeztem a Mod’Artot, majd Párizsban folytattam tanulmányaimat. A kreatív dolgok szeretetét a családból hozom, édesapám autólakatos, és ő valamint a műhelyének a neonos, poros, szagos világa inspirál a ruhák tervezése során. Ha jellemeznem kellene a márkát, akkor elsőre a nyersesség és az erő jut eszembe. A Grandpa alapvetően nem egy trendkövető márka, és nem is tervezem, hogy valaha az lesz. Engem leginkább a nyers férfierő inspirál minden esetben, az, ami eltér a megszokottól, az sem baj, ha kicsit csúnya. Ami erőteljesen jelen van minden kollekciómban, az a munkaruha inspiráció. A mai napig nagyon szeretem édesapám műhelyében az ott dolgozókat fotózni. Egy teljesen más világ; mindenki külön karakter, hihetetlenül önazonosak, nem akarnak senkinek megfelelni, ami számomra nagyon izgalmas!

Itthon a munkaruhának még mindig van egy kis pejoratív érzete, amíg az Egyesült Államokból több ilyen brand is az utcai divat része lett. A Grandpa milyen visszajelzéseket kap?

Nagy Annamari: Itthon van egy főleg művészekből álló kör, akik nagyon megtalálják magukat ebben. Ez nekem nagyon jó visszacsatolás. Bár külföldön az ilyen jellegű dolgokra nyitottak a férfiak, itthon még sok mindenkinek megfoghatatlan, amikor azt mondom, hogy a darabjaimat a munkaruhák inspirálják. Sokan úgy is értelmezik, hogy ezek konkrét munkaruhák. Még szükség van egy kis időre, amíg fogékonyabbak lesznek rá az emberek.

42964216_1889162477815895_286334508867780608_o.jpg

A Grandpa életérzés

Zsófi, a te kalapjaidat ezer közül is megismerni. Egy nagyon markáns vonalat sikerült kialakítanod. Milyen út vezetett idáig?

Vecsei Zsófi: Már gyerekkoromban is szívesen kreáltam különböző dolgokat a két kezemmel. Még egyetemre jártam, ahol művészettörténetet tanultam, amikor egy ismerősöm felvetette, hogy van egy kalapkészítő ismerőse, nincs-e kedvem megtanulni a kalapkészítést. Fogalmam sem volt arról, hogy ez miről szól, bár mindig is szerettem a kiegészítőket, úgyhogy miért is ne alapon elmentem. Végül a kalapokban találtam meg mindazt, ami engem mozgat; kezdve a forma kialakításától a rengetegféle anyagig, színig. Ahhoz képest, hogy egy kiegészítőről beszélünk, nagyon komplex dologról van szó. Mivel ez egy elfeledett szakma, nagyon kevés lehetőség van az elsajátítására, de szerencsére volt lehetőségem tanulni kalapkészítő mesterektől, akiknek nagyon hálás vagyok, közben pedig rengeteget kísérleteztem, ami nagy szerepet játszott a saját stílusom kialakításában. A kalap egy olyan alapdarabja lehet bárki ruhatárának, ami egy egyszerű öltözéket is nagyon jól feldobhat. Ahogy Annamari, én sem koncentrálok trende re, bár szezonról szezonra készülnek az új kollekciók. Amellett pedig, hogy ez egy különleges darabja egy ruhatárnak, fontos, hogy a mindennapokban is jól funkcionáljon. A jövőben szeretnék még többet foglalkozni alkalmi fejdíszekkel, amit úgy látok, egyre többen igényelnének is. Az igazság az, hogy én ezzel már a kezdetek óta foglalkozom, csak nem kommunikáltam kollekció szinten, viszont ezen a jövő évtől változtatok.

Azáltal, hogy újra divat lett a kalap, és meg is található a nagy áruházak kínálatában, érezhető nagyobb érdeklődés a márkád iránt?

Vecsei Zsófi: Szerintem a kalapnak mindig van divatja, néha szélesebb körökben. Én nagyon törekszem arra, hogy a vásárlóink igényeit kielégítsem, e mellett a termékeimben mindig legyen valaminkülönleges, ami egyedivé teszi.

screen_shot_2018-12-06_at_18_45_27.png

A Vecsei Millinery egyik darabja

Az anyagok tekintetében van olyan, amihez kimondottan ragaszkodsz?

Vecsei Zsófi: A téli kalapoknál a nyúlszőrt részesítem előnyben, és emellett teljes mellszélességgel kiállok. Ennek egyszerű oka van, ez a legjobb anyag, és az én termékeim esetében ez a fenntarthatóságnak a kulcsa. Számomra fontos, hogy ne egy szezonra szóljanak a termékeim, és ehhez erre a nemes anyagra van szükség.

Annamari: Manapság nagyon divatos lett a vegán bőr, ami sajnos még mindig nem olyan időtálló, mint a valódi. Márpedig a fenntarthatóság pont arról szól, hogy valamit ne kelljen rövid időn belül lecserélni.

Vecsei Zsófi: Minden alkalommal elmondom a vásárlóimnak, hogy hogyan kell vigyázni az általam készített kalapokra. Egy ilyen darab nem arra való, hogy eső ellen hordjuk, vagy hogy a kocsi kalaptartóján a 40 fokban aszaljuk. Fontos, hogy megfelelően bánjunk vele és akkor hosszú éveken keresztül gyönyörűen hordható.

Vége az első résznek. Jövő héten folytatjuk, és jön megnyitó buli képes beszámolója is.

 

süti beállítások módosítása