Ennek a koktélnak az alapja a Moscow Mule. Rico azonban most nem kész gyömbérsört használt az italhoz, hanem maga állította elő azt. Stílusosan egy réz bögrében, úgynevezett mugban tálalta az italt.
Saját szavaival:
Nagyon sok olyan gép van a bárban vagy a konyhában, ami végtelen lehetőségeket ad a kreativitás megéléséhez, úgyhogy ebben az italban igyekeztem ezeket bemutatni és használni. Sous vide-áltam, gyümölcsprést használtam a friss gyömbérléhez, és a szénsavasító gépet is bevetettem.
Összetevők:
5 cl Absolut Elyx
Sous vide-álás során készített gyümölcslé - 200ml bodzás tonik, 20 szem kávébab, 30 szem ribizli, 150g uborka, 100g grapefruit gyümölcshús, 10g torma, 20g nádcukor
friss gyömbérlé
Elkészítése:
Levákumozunk 200ml bodzás tonikot, 20 szem kávébabbal, 30 szem ribizlivel, 150g uborkával, 100g grapefruit gyümölcshússal, 10g tormával, 20g nádcukorral, majd a sous vide gépben egy órán keresztül 62 fokon pihentetjük. A folyadékot, amit kapunk belőle, beleszűrjük a szénsavasító gépbe és 15ml friss gyömbérlével szénsavasítjuk, ezzel helyettesítve az eredeti receptből mind a gyömbér sört, mind a lime-ot. 5 cl Absolut Elyx-et öntünk egy réz bögrébe, és felhúzzuk a kész gyümölcslével. Ribizlivel, dehidratált lime karikákkal, kávészemekkel, ehető virággal és torma peellel díszítjük.