A Dirty Martini neve onnan ered, hogy a klasszikus martinis italokhoz képest kissé zavaros az olívának köszönhetően. Ezt az italt úgy szereti meg az ember, ahogy egy jó testes bort; idővel. Csuszka egy igazán bevállalós verziót készített nekünk; cascaraval és márványsajtos olívabogyóval dobta fel a Dirty Cascara Martinit.
Saját szavaival:
Évekkel ezelőtt találkoztam először a cascarával, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet, hogy hogyan tudnám infúzionálni valamilyen italban. A választásom egy alapkoktélra, a Martinira esett, amit megbolondítottam egy kis kávégyümölccsel. Kellemesen hozza magával a fűszeres, gyümölcsös és savanykás jegyeket, melyek jó balanszot alkotnak ebben a száraz italban az érlelt sajttal töltött olivabogyó sós, kesernyés izével. Egy igazán perverz ízorgia, azoknak akik vágynak egy gasztronómiai kalandra.
Nézd meg, hogy készül a Dirty Cascara Martini!
Hozzávalók:
5 cl Absolut Elyx cascarával infúzionálva
1,5 Mancino Secco
2-3 dash Bitter Truth Olive Bitter
fetával/márványasajttal/kéksajttal töltött olívabogyó
Elkészítése:
A szárított cascarát infúzionáljuk pár percig vodkában, a keverőpoharat megtöltjük jéggel, beleöntjük az összetevőket, majd egy bárkanállal finoman elkeverjük az italt, és egy előhűtött martinis pohárba szűrjük. Olivabogyóval díszítjük.