Az Aperol Spritz az elmúlt évek nagy slágere a nyári szezonban. De miért ne lehetne egy kicsit elrugaszkodni az eredeti recepttől, és egy sokkal izgalmasabb ízhatást elérni mondjuk egy kis kaktuszpüré segítségével? A máltaiak nemzeti itala sok meglepetést tartogat azoknak, akik nem félnek megkóstolni az elsőre kicsit extrémnek tűnő likőrből készített koktélt.
Saját szavaival:
Egy tavalyi máltai nyaralás alkalmával kerültem a kaktuszgyümölccsel közelebbi ismeretségbe, hoztam is haza egy üveggel kóstolásra az egyik nemzeti italukból, a máltai kaktuszlikőrből. Ez adta az ihletet egy könnyed nyári, közönségitalhoz, az Aperol Spritz twistjéhez. A rozmaring a kaktusszal karöltve egy új izgalmas ízkombináció lehetőségét adja egy sokak által ismert és közkedvelt frissítő koktélnak. A ital neve Tom, és a testvéremhez fűzhető, aki szintén bartenderként dolgozik, méghozzá Máltán.
Nézd meg, hogy készül a Tom Prickly!
Hozzávalók:
5 cl Aperol
2 cl Absolut Elyx
4 cl friss narancslé
4 cl kaktuszpüré
8 cl prosecco
splash szóda
2-3 szár rozmaring, szárított citrom
Elkészítése:
Az összetevőket egy jéggel teli boros pohárba töltjük, majd egy bárkanállal finoman megkeverjük. Zúzott jéggel frissítjük az italt, majd rozmaringgal és szárított citrommal díszitjük.