Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Best Art Vinyl

Szavazz az év legizgalmasabb borítójára!

2017. november 23. - absolut_hu

006_1.jpg

Az Art Vinyl minden év novemberében meghirdeti a Best Art Vinyl válogatást, ahol design szakértők és a zeneipar képviselői szavaznak az év 50 legjobb lemezborítójáról. Az Art Vinyl alapítójával Andrew Heepsszel itt olvashatjátok az interjút. Budapesten a Tipton Eyeworks szervezésében láthatjuk idén is a kiálltást, ahol a szavazás most egy sokkal interaktívabb szintre lépett, hiszen maguk a látogatók is letehetik voksukat a nekik leginkább tetsző borító mellett egészen január 30-ig.

001-2.jpg

002-2.jpg

004-2.jpg

010.jpg

Nézd meg az elmúlt évek nyertesei közül az ABSOLUT KEDVENCEKET!

screen_shot_2017-11-23_at_01_51_24.png

Muse – The Resistance

Nyertes 2009

A zenekar 1994-ben alakult Devonban. Több zenei díjjal, köztük két Grammyvel, és 20 millió eladott albummal a világ egyik leglenyűgözőbb modern rock csapatává nőtték ki magukat.

Grafikus: Scott Bendall (La Boca kreatív stúdió)

A borító egy kaleidoszkópot ábrázol, ami különböző hexagramokból épül fel. A Föld felé tartó kivilágított ösvényen álló emberalak a kaleidoszkóp színein keresztül próbálja megfejteni az élet értelmét.

klaxons.jpg

Klaxons – Surfing The Void

Nyertes 2010

A londoni banda műfajmeghatározása a patinás zenei magazin, a NME szerint acid-rave sci-fi punk-funk. Második albumukon viszont jócskán hallhatóak folk és dubstep stíluselemek is.

Grafikus: Richard Robinson

A képen látható űrruhát egyenesen az USA-ból rendelték, hogy hiteles legyen. Jamie Reynolds, énekes-gitáros macskája így már tényleg igazi asztronautának tűnhet azzal a kifejezéssel az “arcán”, hogy “ Igen, tényleg jártam az űrben. És? Nem nagy ügy.”

thetempertrap.jpg

The Temper Trap – The Temper Trap

Nyertes 2012

Indie rock zenekar Melbournből. Első lemezük a Conditions 2009-ben jelent meg, ami egyből nemzetközi sikert hozott a zenekarnak.

Grafikus: Davey Spens (Boat Studio)

A Boat Studio nem cssk egy szimpla album borítót készített a zenekar második albumához, hanem egy teljes arculatot is, amire egy egész kampányt építettek. A készítés során az olasz Alberto Sevesoval kollaboráltak, aki elkészítette a borítón látható képet a vízbe belefolyó akril festékről.

2014royalblood_royalblood_310714-1.jpg

Royal Blood – Royal Blood

Nyertes 2014

Az angol zenekar a blues, a hard rock, a garázs rock, a stoner és a pszichedelikus rock műfaji elemeit ötvözi. A Royal Blood az első albumuk. 2014-ben a Brit Awardson Jimmy Page adta át nekik a Legjobb Brit Rockcsapatnak járó díjat.

Grafikus: Dan Hiller

A borító egy perui út inspirációjából született, amikor a művész részt vehetett egy sámán rítuson az Amazonas északi részén. A képen látható nőalak a Pachamama nevet kapta, ami kecsua nyelven Földanyát jelent.

david-gilmour.jpg

David Gilmour – Rattle That Lock

David Gilmour a Pink Floyd énekes-gitárosaként és dalszerzőjeként vívta ki a világ egyik legmeghatározóbb zenésze címet. Anyazenekara mellett több szólólemezt is megjelenetett. Ha éppen nem zenél, aktivistaként emel szót többek között az ember- és állatjogokért, valamint elkötelezett hive a zeneterápiának.

Nyertes 2015

Grafikus: Dave Stansble

A koncepció egy közös munka eredménye Aubrey Powellel, aki olyan zenekarokkal dolgozott a 60-as, 70-es és 80-as években, mint a Pink Floyd vagy a Led Zeppelin. A képen látható tájat Észak- Walesben kapták le, az Új-Kaledón varjúk nagyrészét pedig megfestették.

blackfriday.jpg

A Best Vinyl Award budapesti szervezője a Tipton csapata híres arról, hogy bármit is csinálnak, biztos, hogy nem lesz sablonos. Most éppen a  Black Friday napján a szülők megunt, otthon porosodó lemezeit várják a nemrég nyílt showroomba,  ahol aztán azokat vadiúj átlátszó, NVSBLE szemüvegre váltanak. A részleteket itt találjátok!

 

 

 

süti beállítások módosítása