Bár keletkezését a 20-as évekre datáljuk, már a 19. században készítettek hasonló koktélokat. Van, hogy összekeverik a Tom Collinsszal, pedig ott a pezsgőt szódával helyettesítik. Váradi Lili itt is csavart egyet; a gin helyett Elyxet használt, és egy friss, ropogós rozé proseccot választott a pezsgő helyett.
Saját szavaival:
Van egy csodálatos rozé prosecconk, ami holisztikus gazdálkodából származik, így minden cseppjében benne a természet és a lélek. Ezt használtam a koktélhoz.
Nézd meg, hogy készül Váradi Lili French 75 twistje!
Hozzávalók:
4cl Absolut Elyx
1cl babérszirup
2cl citromlé
1dl rozé prosecco
Elkészítése:
A poharat porcukorral crustázzuk, a shakerbe sorban beleöntjük a jeget, az Elyxet, a citromlevet és a házi babérszirupot. Összerázzuk, leszűrjük a pohárba, és a proseccoval felhúzzuk. Rozmaringszállal díszítjük.