Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Absolut Budapest Bar Talk - Sztorik a pult két oldaláról

A Jetlag zenekar és Ipacs Balázs, bartender

2017. május 09. - absolut_hu

jetlag_bartalk_02.jpg

Mint kiderült a Bob bartender Ipacs Balázs és a JETLAG két tagja, Molnár Tamás és Czoller Bence már összefutott itt-ott az éjszakában. Eddig csak látásból ismerték egymást, most viszont lehetőséget kaptak rá, hogy megbeszéljenek mindent, amit az éjszakai pörgés közben nincs idő megvitatni. Balázs többek között arról mesélt a srácoknak, hogy egy bartender hogy éli a mindennapjait, sőt, tanácsot is adott, hogy mit ne csináljanak, ha nem akarják felhúzni az őket kiszolgáló pultost. Tomi és Bence pedig elárult pár részletet az május 12-i repülőútnak álcázott live show-jukról, amire ezerrel készülnek.

A bárpult mögött

Czoller Bence: Hogy készülsz fel egy estére?

Ipacs Balázs: Nyolckor nyitunk. Aki előkészít, az hatkor bent van, aki nem, annak elég kilencre jönni. Nem kell nagy dologra gondolni. Ha te vagy az, aki kilencre jön, neked már be van készítve minden, be kell állnod, és már jöhetnek is a vendégek.

Molnár Tomi: Gondolom lehet találkozni pár elviselhetetlen fazonnal is. Egyáltalán hogy bírod elviselni az embereket az éjszakában?

Ipacs Balázs: Általában jól, de előfordul az is, ha már nagyon nem bírom, hogy bedobok egy italt én is. (nevet)

Molnár Tomi: Mennyire függ a kinti hangulattól, hogy mekkora buli van a pultban? Én inkább fordítottan gondolnám, hiszen ha kint nagy buli van, akkor bent eszeveszetten dolgoztok.

Ipacs Balázs: Ez általában nem befolyásolja a hangulatot, tőlünk függ a pult mögött, hogy éppen milyen passzban vagyunk. Nagy darálás közben is jól tudjuk magunkat érezni! (nevet)

Molnár Tomi: Engem még mindig az érdekel, hogy mi van, ha valaki nagyon elviselhetetlen a pult másik oldalán. Mit csinálsz, ha már nagyon eleged van?

Ipacs Balázs: Ha már nagyon nem bírom, kedvesen átadom egy munkatársamnak. Nincs értelme ezen görcsölni. Egyes bartenderek kifejlesztenek egy sajátos kommunikációt pont ezekre a helyzetekre. Egy-két szóból tudják, hogy most csere van.

Molnár Tomi: Tehát ha azt veszem észre, hogy egy rendelés alatt többen szolgálnak ki, akkor ott egy kicsit túllőttem a célon?

Ipacs Balázs: Így van. (nevet)

Érdekel mik a vendégek legidegesítőbb szokásai?

Molnár Tomi: Mik a vendégek legidegesítőbb szokásai? Mondjuk legközelebb mire figyeljek oda?

Ipacs Balázs: Például, hogy egyszerre kérj ki mindent. Ha nagy a pörgés, akkor az nagyon idegesítő tud lenni, ha valaki kikér egy italt, én meg kihozom, és lerakom a számlát, erre ő kér még valamit, és amikor a második számlát is kihozom, megint eszébe jut valami, vagy hátulról a haverja betalálja valami italigénnyel. Volt már olyan csávó, akinek összesen hat számlát hoztam ki, nem hülyéskedek!

Molnár Tomi: Mi általában kikérünk egy emberes adagot, úgyis elfogy alapon.

Ipacs Balázs: Ilyenkor simán ki lehet kérni egy üveggel is. Mert ha valaki kér hat vodkaszódát, ugyanott tart, mintha egyenként hozná el a pulttól, ráadásul még várnia sem kell rá.

Bence: Kik azok, akik itt a Bobban koktéloznak?

Ipacs Balázs: Inkább a külföldiek. A magyar repertoárban a vodkaszóda, a whyskey cola, a gintonik és a fröccs van.

Molnár Tomi: A vodka martini már koktélnak számít?

Ipacs Balázs: Persze.

Molnár Tomi: Azt alkalmanként iszom, de csak nyaranta, amikor elmegyünk vitorlázni.

Ipacs Balázs: Ha már a martininál tartunk, nagyon menő az Espresso Martini.

Molnár Tomi: Az a baj, hogy úgy érzem, hogy mi már öregek vagyunk a kísérletezéshez bulizás közben. A vodkaszóda tökéletes arra, hogy egész éjszaka bulizz és jól érezd magad, hiszen amíg a vodka dehidratál, addig a vízzel vissza tudod pótolni, a citromban meg ott van egy kis vitamin. Nem is kell ennél jobb party ital szerintem.

Ipacs Balázs: Ha vodkázom, akkor én colával iszom, nekem nem jön be a vodkaszóda. Utálom, hogy nincs semmi íze.

Bence: Egy ilyen helyen egy bartender csak koktélokat készít, vagy ha arról van szó, akkor sört is csapol? Mennyire vannak felosztva a szerepek?

Ipacs Balázs: Mindent megcsinálok, hiszen ha nem így lenne, akkor nem sokat kellene dolgoznom. A magyarok, ha koktéloznak is, inkább az ismertebb italokat választják. Ilyen a Cosmopolitan, a Mojito vagy egy Aperol Spritz.

jetlag_bartalk_02_1.jpg

Jetlagben élni

Bence: Mennyit dolgozol egy héten?

Ipacs Balázs: Szerdától szombatig, éjszaka, de bőven elég, hiszen az a 8-10 óra, ami itt töltök fizikailag és szellemileg is nagyon fárasztó tud lenni, főleg ha nagy a forgalom. Nyáron, amikor nyitott a hely, ami azt jelenti, hogy az utcafronti ablakokat eltüntetjük, közvetlen kapcsolatunk van az utcával. Ilyenkor maga a hely, mint fizikai tér nem is létezik, az utcáról jönnek a pulthoz. Simán megfordul több ezer ember pár óra alatt.

Bence: Azokon a napokon, amikor nem dolgozol, nappal élsz, vagy akkor is inkább éjszaka?

Ipacs Balázs: Próbálok nappal élni, de nem nagyon megy. Annyira beállt az éjszakai létre a szervezetem, hogy hérfőn és kedden is éjjel fekszem és délben kelek.

Molnár Tomi: A mi zenekarunknak a neve a JETLAG is arra utal, hogy folyamatos jetlagben éljük az életünket, az éjszakai életnek köszönhetően, amiben te is vagy. Az évek alatt azt fejlesztettem ki, hogy ha a vasárnapot végigalszom, és hétfőn, kedden nappal élek, akkor már kedden tudok aludni éjszaka. Aztán szerda-csütörtöktől újra visszatérek az éjszakába, és kezdődik előről az egész.

Czoller Bence: Van még erőd eljárni szórakozni?

Ipacs Balázs: Akár meló után is elmegyünk egy-két italra, de a szabadnapjaimon nem vagyok hajlandó. Muszáj feltöltődnöm. Egyszerűen annyi emberrel találkozom a munkám során, hogy leszívja annyira az agyamat, hogy ne kívánjam azokon a napokon a nyüzsgést, amikor nem dolgozom. Pont elég az az ember mennyiség, amivel itt találkozom.

Molnár Tomi: Én általában éjszaka dolgozom. Ha nagyon sok meló van, akkor akár napokra bezárkózom, és egész éjszaka zenét vagy szöveget írok. Aztán eljön a pont, amikor már elegem van az egyedüllétből, ilyenkor elindulok az éjszakába.

Bence: Én teljesen össze-vissza élek. Van, hogy nappal, máskor éjszaka dolgozom. Ha mondjuk reggel hattól este kilencig a dolgaimmal foglalkozom, akkor már képtelen vagyok kimozdulni. Elő is fordul, hogy két-három hétig nem megyek sehova. Ma már csak olyankor van kedvem szórakozni, ha előtte rápihentem. Persze régen ez nem így működött. (nevet) Akkor még simán bírtam, lenyomtam egy tizenkét órás műszakot, este játszottam, aztán hajnalig ment a buli, másnap pedig mentem reggel dolgozni.

Felszállásra felkészülni

Ipacs Balázs: Ti min pörögtök mostanában?

Molnár Tomi: A következő bulinkra készülünk ezerrel. Május 12-én a Teremben játszunk majd. Ez nem egy szimpla koncert lesz. Ahogy a bemutatkozó bulinkon az Akváriumban, itt is egycsomó extrával készülünk. Ez valójában egy repülőútnak álcázott live show lesz, stewardes táncosokkal, irgalmatlan szubokkal.

Bence: Ezt úgy képzeld el, hogy amikor bejössz a koncertre, a stewardes lányoktól megkapod a boarding pass-t, ami valójában a koncertjegy, majd átsétálsz a detektoros kapun, és azon keresztül jutsz be a koncertterembe. Az egész hely úgy fog kinézni egy repülőkép belseje. A bulin lesz egycsomó meglepetés.

Molnár Tomi: Mondhatjuk úgy is, hogy nem lesz sima az út. (nevet)

Ipacs Balázs: Fesztiválokon is lesztek idén nyáron?

Molnár Tomi: Leszünk, de az nagyon fontos számunkra, hogy csak olyan helyre menjünk, ahova ezt a showt tudjuk vinni, hiszen ez a koncert esszenciája. Az már biztos, hogy a VOLTon és a FEZENen ott leszünk.

Bence: Amúgy pont ezért is örülünk most ennek a bulinak a TEREMben, mert olyan, mintha pont nekünk építették volna.

Ipacs Balázs: Kikből áll a közönségetek?

Molnár Tomi: A korábbi zenekarainkból megmaradt sok ember, és szerencsére van egycsomó új arc is.

Bence: Úgy vesszük észre, hogy nemcsak a tini közeget fogja meg a JETLAG, mint ahogy azt tették a korábbi zenekaraink (Anti Fitness Club és The (hated) Tomorrow – a szerk.), egyre inkább jellemző a harminc éves korosztály is. Szépen gyűlik a közönség, az akváriumos bulink is teltházas volt, aminek nagyon örültünk, már csak azért is, mert még nagyon az elején járunk, az első album sem jelent meg. Az új videóklipünk viszont most jött ki a Repül az idő számra; ezt annak a koncertnek a videóanyagából vágtuk össze. Persze ez sem egy szimpla klip, Müllner Csaba, tetováló feliratozra nekünk. Elég extra lett így.

A srácok pont próba előtt voltak, így, hogy jobban felpörögjenek Balázs spresso Martinit készített nekik.

espresso_jetlag.jpg

Hozzávalók (egy adaghoz):

1 2/3 rész Absolut Vodka

1/2 rész Kahlúa

1/3 rész cukorszirup

1 2/3 rész hideg eszpresszó

pár szem kávébab díszítésnek

Elkészítése:

Az összetevőket egy shakerbe töltjük, jól összerázzuk, és behűtött pohárba szűrjük. Végül díszítjük.

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása