Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

ART GARDEN ARTIST SELECTION

2016. december 15. - absolut_hu

Múlt héten nyitott az Art Garden a Károlyi utcában. A pop up galéria december végéig folyamatosan megújuló készlettel várja azokat, akik nemcsak szívesen néznének szét a kortárs képzőművészek munkái között, de akár vásárolnának is belőlük. A kezdeményezés szervezőinek fő célja, hogy közelebb hozza az embereket a kortárs művészekhez, és lehetőséget adjon arra, hogy meglepően elérhető áron juthassanak hozzá képekhez.

artgarden_logo.png

A megjelenő művészek listája folyamatosan bővül december folyamán, így érdemes akár többször is benézni. A kiállítók közül most három tehetséges festőt mutatunk be. 

 mulasics.jpg

Mulasics Manna

Hogy írnád le a művészetedet?

Ellentétpárok, ellentétes gondolatok harmónikus egységének megalkotása a célom. Mélység és magasság, jó és a rossz, mint angyali deviancia, statikus dinamikusság, harmónikus káosz, vagy diszharmónikus nyugalom. Ezekkel a fogalompárokkal tudnám elsőre jellemezni az aktuális munkáimat.

Mit jelent számodra az alkotás?

Flow élmény, kiszakadás a jelenből, egy másik, felsőbb dimenzióba. Emellett önismereti gyakorlat és fejlődésmenet. Olyan, mintha festés közben a kép mellett a jellemem is alakulna.

Miért csatlakoztál az Art Garden művészeihez? Miért tartod fontosnak ezt a kezdeményezést?

Jó lehetőségnek tartom. A kurátori szelekció egyéni megfogalmazásának végeredménye egy érdekes, vibráló, impulzív kiállítás, ahol jól megférnek egymás mellett a figurális és absztrakt képek, és dominanciaharc helyett kéz a kézben járnak.

Min dolgozol most? Mire készülsz jelenleg?

A jelenlegi két fő sorozatom folytatásain dolgozom, a 'Flow series-en', és a 'Malus Domestica' sorozat irányelveit továbbvittem az 'In Medias Res' sorozatba. Technikai szempontból főleg akryllal festek vászonra, illetve kartonra rajzolok ceruzával és szénnel, majd festek tussal, akryllal és aquarellel. A kisebb méretű vászonképek és az 50x70-es papíralapú festmények mellett a terveim közt szerepel egy nagyobb méretű sorozat, de erről csak akkor tudok beszélni, ha már benne vagyok.

Mi jut eszedbe Budapestről? Milyennek látod a várost? Mik a kedvenc helyeid?

Budapest olyan mint egy Pollock kép. Minden egyes négyzetcentiméterén van valami érdekes kis részlet, hihetetlenül dinamikus, sokszínű és változatos. A régi, pár évvel ezelőtti Szimplakertet és Mika Tivadart nagyon szerettem, most viszont inkább azokat a helyeket részesítem előnyben ahol van 'tér' körülöttem. A Verecke úton az egyik nagykövetség mellett van egy kis kilátó, amiről kevesen tudnak. Nagyon érdekes atmoszférájú hely, olyan érzése van az embernek ott álva az apró füves területen, mintha közelebb került volna az éghez.

 szunyoghy.jpg

Szunyoghy Viktória

Hogy írnád le a művészetedet?

Festőként fontosnak tartom, hogy a környezetem mindennapi dolgait alapul véve egyfajta társadalom kritikát , "korképet" jelenítsek meg a vásznon, olyan dolgokat amik számomra fontosak vagy valamilyen formában kapcsolatba kerülök velük. Inspirálhatnak személyek, helyzetek, utazások, szakmák, gondolatok, hírek, események. Általában sorozatokban gondolkodom, és figurális festőként tartanak számon

Mit jelent számodra az alkotás?

Az alkotás az életem része nem tudnék élni nélküle, állandó tanulással, megfigyeléssel, tervezéssel jár, folyamatos megújulásra és fejlődésre van szükség, ami örökké inspirál. Létrehozni a nulláról valamit semmihez sem fogható, és ha mások is örömüket lelik a munkáimban, az csodálatos érzés.

Miért csatlakoztál az Art Garden művészeihez? Miért tartod fontosnakezt a kezdeményezést?

Iránytmutatónak tartom az alapítók elképzelését, emellett évek óta nyomonkövetem a működésüket. Remek ötletnek tartom a belvárosi kiadatlan üzlethelyiségek pop-up hasznosítását, művészettel való betöltését.

Min dolgozol most? Mire készülsz jelenleg?

Jelenleg egy külföldi filmprodukción dolgozom nagy nemzetközi csapattal, kvalitásos művészekkel. Képzőművészként kevés ennél inspirálóbbat tudtam volna valaha is elképzelni. Tavasszal fejezek be egy nagyobb munkát, mellette természetesen folyamatosan festek, és készülök egy nagyobb önálló kiállításra.

Mi jut eszedbe Budapestről? Milyennek látod a várost? Mik a kedvenchelyeid?

Budapest a város, ahol felnőttem, és ahová rengeteg emlékkel kötődöm. Régebben mindig vonzott a belváros nyüzsgése, elképzelhetetlennek tartottam, hogy távolabb költözzek. Egy éve költöztem egy csendesebb környékre és megszerettem itt is, mindenben van valami jó.

 tettamanti.jpg

Tettamanti Ádám

Hogy írnád le a művészetedet? Ha van ars poeticád, mi az?

A művészet egy eszköz arra, hogy a bennünk levő és a minket körülvevő világot –amennyire lehet- megértsük, illetve a megértésen túlmutató részeit megtapasztaljuk, megéljük. Ez egy kétírányú folyamat, mert egyfelől befelé kell vizsgálódnom saját magamban, és onnan előhozni a képet - még akkor is ha egy külső dologra reflektálok-, de miután az alkotás megszületett, azzal már kifelé kommunikálok. Tehát a művész a saját magából kivetített alkotásán keresztül a külvilággal lép kapcsolatba. Hogy ez a párbeszéd működni tudjon, annak alapfeltétele a hitelesség. Amit a vászonra vagy a papírra fölviszek, annak ott helye és rendeltetése kell hogy legyen, máskülönben a kép hamis, tartalom nélküli lesz.

Mit jelent számodra az alkotás?

Az alkotás révén képes vagyok kilépni a tények világából a valóság világába. Félreértés ne essék, a műalkotás nem maga a valóság, csupán egy eszköz, egy közvetítő a valósághoz.

Miért csatlakoztál az Art Garden művészeihez? Miért tartod fontosnak ezt a kezdeményezést?

Számomra nagyon szimpatikus az a kezdeményezés, hogy a művészetet tegyük elérhetővé, hozzáférhetővé szélesebb rétegek számára. A kereskedelmi galériák, a műtárgypiac és az irreális árak által generált szemlélet egyre rosszabb irányba tereli a művészetet. Napjainkban a művészet egyszerre van lebecsülve és túlbecsülve is. Alá van becsülve, mert sokkal fontosabb és szélesebb teret kéne kapjon mindennapjainkban, és túl van becsülve addig, amíg a felső tízezer tagjai, egyfajta arisztokratikus dologként kezelve nevetségesen magas összegekért adják-veszik a galériák által éppen sztárolt művészek munkáit. Az utóbbi jelenség amúgy nagyban tehet arról, hogy napjainkban a művészet nem képes betölteni igazi szerepét.

Min dolgozol most? Mire készülsz jelenleg?

Jelenleg olyan nagyobb méretű festményeken dolgozom, amelyek alkotási folyamata a vázlatkönyvbe történő spontán, “képi improvizációk” nagyobb méretű megfelelői lehetnek.

Mi jut eszedbe Budapestről? Milyennek látod a várost? Mik a kedvenc helyeid?

Budapest sok részét nagyon szeretem, rengeteg kedves helyem van, és nagyon sok jó embert ismerek itt. Talán úgy fogalmaznék, hogy részleteiben nagyon szeretem ezt a várost, viszont egészében véve nem szeretem. Budapest gyönyörű, de meg van betegedve. Mindenesetre minden alkalommal, mikor villamossal átmegyek a Margit hídon, direkt minél nagyobb ablakhoz állok, hogy újra és újra megcsodálhassam a városképet.

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása