A bárkultúra fejlődésére nagy hatással van a jelenleg fénykorát élő gasztronómia. Rengeteg bartender jár be a konyhába inspirációt gyűjteni. Anger Borbála is sokszor szerez ihletet a Buddha Bar Hotel séfjeitől. A következő koktél is így készült.
Saját szavaival:
Megpróbálok minél különlegesebb dolgokat kitalálni. Gyakran használom az itteni konyhát inspirációs forrásnak, és szívesen nézem ilyen szempontból a főzőműsorokat is.
Nézd meg milyen zöldséget használt fel Borbála ehhez a koktélhoz?
Összetevők:
50 ml kaliforniai paprikával ízesített Absolut Elyx
25 ml eper püré
25 ml passionfruit püré
10 ml zöldalma likőr
10 ml cukorszirup
Elkészítése:
A kaliforniai paprika összetörjük a shakerben, majd hozzáöntjük a vodkát. Ehhez jön az eper, passionfruit és zöldalma likőr. Végül cukorszirupot adunk hozzá. Jól összerázzuk, és leszűrjük egy szép kristálypohárba.