Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

VENDÉG: 2CV

A HOMERUN novemberi vendég DJ-i

2016. november 03. - absolut_hu

2cv_02.jpg

Az amszterdami DJ duó november 4-én, pénteken nemcsak a lemezeket pörgeti fel a Fogasházban, hanem a hangulatot is! Nem ismered még őket? Csak pár dolog bevezetőnek: a Dutch Disco bulijaikon túl szigorú és masszív hangzásukról ismertek, és egyszerre posztdiszkó, acid house és a techno, amit játszanak. A többi pedig itt kiderül:

Mi volt az első olyan élményed, ami hatására a zene mellett köteleződtél el?

Martijn: Már nagyon fiatalon hatalmas lemezgyűjteményt sikerült felhalmoznom. Ráadásul sokféle zenét.

Guido: Talán az a pont volt, amikor rájöttem, hogy milyen brilliáns lemez a Blood Sugar Sex Maxic. (a Red Hot Chili Peppers egyik korai lemeze- a szerk.) Főleg John Frusciante hangzásával, gitárosként is nagy hatással volt rám. Lehet, hogy nem sok köze van ahhoz a dance zenéhez, amit ma csinálunk, de az biztos, hogy fontos hatásom.

Hogy látod a zenei színteret most? Könnyebb vagy nehezebb érvényesülni DJ-ként?

Martijn: Azt gondolom, hogy most könnyebb kiemelkedni bizonyos rétegzenei színterekből, de a mainstream az teljesen más.

Guido: Nem is tudom megfogalmazni, hogy mi valójában a siker. Abból élni, hogy zenélsz? Az szinte lehetetlen, de bőven kárpótol, hogy el tudom juttatni a zenémet a világ minden részére. És pont emiatt sokkal könnyebb a világ különböző pontjain játszani. Ez számomra egy hihetetlen nagy fejlődés, amitől sokkal sikeresebbnek érzem magam. (kacsint)

Olvasd el a holland DJ páros válaszait!

Mi jelenti számodra a fő inspirációt?

Martijn: A macskám. Azt hiszem példát vehetnék arról, ahogy éli a mindennapjait.

Guido: Martijn. Lenyűgöz a macskája iránt érzett szeretete.

Mit jelent számodra a siker?

Martijn: “Ha sztár vagy, akkor bármit megcsinálhatsz, a nők bármit megengednek.” Bocs, Donald Trump, mostanában tele van veled a fejem. (nevet) Komolyra fordítva a szót: számomra az a siker, ha olyan embereknek játszhatok, akik szeretik hallgatni a zenémet. Az fantasztikus!

Guido: Talán azt csinálni, amit valójában szeretnék, és kreatív dolgokat alkotni- igen, ez jelneti számomra a sikert. És az az érzésem, hogy ez már nagyon közel is van.

Legnagyobb hullámhegy és hullámvölgy a karrieredben?

Martijn: Hullámhegy: A hamarosan megjelenő Le Belle anyag, rajta régi hősöm, Mugwump remixével. Hullámvölgy: Az Aiaiai folyamatos sikertelensége.

Guido: Nehezen döntök, hogy a George Bakerrel való közös buli vagy az EP megjelenése legyen. De az a tény is tetszik, hogy én fogom kifesteni a nemsokára nyíló új amszterdami fedett deszkáspályát. Persze ez másfajta siker, de akkor is az. Legnagyobb kudarc? Talán az, hogy életem legfontosabb koncertjén meghalt a gitárcuccom.

Álmaid helyszíne?

Martijn: Tuvalu, leborulok előtte. Ha netalán bármelyik szervező olvassa ezt onnan, kérem, lépjen kapcsolatba velem.

Guido: Az új házam, amit jövőre építünk.

Mi a legnagyobb kihívás DJ-ként?

Martijn: A Paradiso hangtechnikája.

Guido: A megfelelő dalt játszani Martijn előtt és után. Az, hogy eltaláljam azt az irányt, amerre vezetni szeretnénk a tömeget. Hogy folyamatosan agyalni kell a számon, ami mindkettőnk számára megfelel az adott pillanatban.

Valami zenei bűnös élvezet?

Martijn: Elég sok van, de talán a Pet Shop Boyst emelném ki. Ők a legnagyobb bűnös élvezet számomra.

Guido: Francy Voncenttől a Fruit de la passion (L’equipe du son rework)

Bármi benyomás Budapestről?

Martijn: Pár éve, amikor ott jártam, túlontúl sok pálinkát sikerült innom, úgyhogy elég homályosak az emlékeim. De arra emlékszem, hogy sok gyönyörű dolog van Budapesten.

Guido: Van ott egy folyó. És minden szuper városnak van egy folyója. Kíváncsi vagyok a városra, a kortárs építészetére és a kajákra.

Mi a te hazafutásod?

Martijn: A Paradiso rezidensei vagyunk.

Guido: …de semmihez sem hasonlítható, amikor otthon a kezdetek kezdetén együtt játszottunk, és próbálgattuk az új számokat.

Viszlát pénteken!

Itt hangolódhatsz a bulira!

süti beállítások módosítása