Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

VENDÉG: CLAAP

A HOMERUN októberi vendég DJ-je

2016. október 05. - absolut_hu

teaser-1007.jpg 

CLAAP Franciaországból érkezik október 7-án pénteken a Fogasházba, hogy megmozgasson minden lábat, amit beindít az elektronikus zene! Előtte viszont ismerkedtünk kicsit a zseni DJ-vel. Jöjjenek a kérdések és a válaszok.

Mi volt az első olyan élményed, ami hatására a zene mellett köteleződtél el?

Egy dobszóló, amit egy big band koncertjén hallottam 12 évesen a szülővárosomban. Addig zongoraórákat vettem, de amikor megláttam a dobos fickót ilyen fantasztikus elánnal ütni a hangszerét, odafordultam a papámhoz, és azt mondtam: “Ezt akarom csinálni.” A koncert után odamentem a pasihoz, és megengedte, hogy megnézzem a cuccát. Voltak elektronikus dob padjai is, és S950-eséből elég őrült hangok jöttek. Emlékszem, volt egy full rackje tele samplerekkel, kompresszorokkal, egy keverővel és mindenféle izgalmas kütyüvel. Elmagyarázta, hogy mi hogy működik, és mivel már akkor nagy geek voltam, teljesen lenyűgözött a dolog. Teljesen belezúgtam ezekbe a cuccokba. Ez az élmény véglegesen meghatározta a későbbi zenei karrieremet: teljesen odavagyok a különböző ritmusokért, és minden olyan eszközért, amivel elképesztően őrült dolgokat lehet kreálni. Egyébként a találkozás hatására a következő héten már dobórákat vettem a zeneiskolában.

Hogy látod a zenei színteret most? Könnyebb vagy nehezebb érvényesülni DJ-ként?

Sosem volt egyszerű, és most sem az. Már eleve az sem könnyű, hogy olyan cuccokhoz juss, amikkel különleges zenét tudsz létrehozni. Ez egy folyamatos küzdelem. Emlékszem, a kezdetektől fogva keményen gyűjtöttem a pénzt a különböző eszközökre, szintikre, programokra és minden szarságra, ami a zenémhez kell. Most már szinte minden elérhető online, ami azt eredményezi, hogy boldog-boldogtalan zenét szerez, és a dalaival bombázza az embereket. Viszont sajnos a legtöbb nem jó. Ezáltal most az az egész nehézsége, hogy kitűnj ebből a fajta zajból. Minden korszaknak megvan a maga hátránya, sosincs semmi ingyen.

Ismerd meg jobban a francia DJ-t!

Mi jelenti számodra a fő inspirációt?

Azt hiszem maguk a klubok. Mivel az elmúlt 10 évben szervezőként is dolgozom, elég sok klubról hallok, és sok művésszel, DJ-vel, producerrel találkozom. Úgy gondolom, hogy még egy menő DJ-nek is inspiráló, ha egy olyan klubban játszik, ahol kiemelkedően jó hangcucc van. Egy jó DJ képes elrepíteni egy másik dimenzióba drogok nélkül is. Ezt vallom.

Mit jelent számodra a siker?

A szabadságot. Akkor fogom magamat igazán sikeresnek érezni, ha majd csak azt csinálhatom, amit szeretek, és nem kell azon aggódnom, hogy fizetem ki a számláimat.

Legnagyobb hullámhegy és hullámvölgy a karrieredben?

Egy nagyon optimista és fókuszált csávó vagyok, úgyhogy nincsenek nagyon hullámvölgyek. Amikor nem mennek a legjobban a dolgok, akkor is a feladatra figyelek, és megpróbálok nem rápörögni a problémára. És hogy a jóról is legyen szó, az, hogy van egy stúdió, ahol azt csinálhatom, amit szeretek, hangokat kreálni a semmiből, mivel nem samplereket használok, és alkotni, igen, ez a legeslegjobb érzés. A másik pedig, ha színpadon lehetek, felpörgethetem a közönséget, és megoszthatom másokkal ezt a varázslatos pillanatot. És persze az utazások, új országok és emberek megismerése. Igen, elég szerencsésnek érzem magam.

Álmaid helyszíne?

Nekem a közönség jobban számít, mint egy hely, de Tokió kivételével még nem voltam Ázsiában, úgyhogy azt hiszem, azt nevezhetem annak. És persze Ibiza is fontos célom még.

Mi a legnagyobb kihívás DJ-ként?

Mindig találni olyan témát, ami téged és a közönséget is megmozgatja. Néha nagyon eljátszanék bizonyos számokat, de tudom, hogy az embereknek nem jönne be, úgyhogy ilyenkor őket kell előnyben részesítenem, anélkül, hogy túl nagy kompromisszumot kötnék.

Valami zenei bűnös élvezet?

Rengeteg van! Imádom a bűnös élvezeteket! (nevet) Nem tudom, hogy ez az-e, de nem tudom meghallgatni Usher U Remind Me számát anélkül, hogy ne lúdbőröznék.

claap.jpg

Forrás: CLAAP Facebook

Bármi benyomás Budapestről?

Már egyszer voltam Budapesten egy haverommal, és nagyon élveztük! Teljesen odóáig voltunk a Széchenyi Fürdőért!

 Mi a te hazafutásod?

Van egy saját bárom, és benne egy ipici klub; Le Fantôme a neve, ott mindig jó játszani!

süti beállítások módosítása