Egy nagyon különleges kollabnak lehettünk tanúi a Baraka AkaBp bárjában. Vilics Tamás kollégájával, Bíró Norberttel, aki egyébként a Baraka séfje, egy Elyx alapó Bloody Maryt készített el.
Saját szavaival:
Ez egy kollaborcáió éttermünk séfjével, Bíró Norberttel: Bloody Marry konyhai módra. A Tabasco és Worchester szósszal ízesített paradicsomvíz az egyik alapja, amit lefagyasztottunk, ebből lett a zúzott jég. A konyhánk által használt és készített torma fagylalt a másik fontos összetevője az italnak.
Nézd meg, hogy készült az E.B.M.!
Érdekel a pontos recept is?
Hozzávalók:
40ml Absolut Elyx
Paradicsomos fűszeres zúzott jég
Egy gombóc torma fagylalt
Elkészítése: A fűszeres paradicsom vízből készített zúzott jeget egy mély tányérba kanalazzuk, ráöntjük az Absolut Elyx vodkát, egy gombóc torma fagylaltal tálaljuk. Zellerporral és különböző friss fűszer növényekkel díszítjük.
Fűszeres paradicsom víz: A paradicsomot nagyobb szeletekre vágjuk, és egy éjszakára fagyasztóba tesszük, majd konyharuha segítségével egy tálba csepegtetjük. Miután teljesen lecsepegtek, ízlés szerint fűszerezzük, és ezt is fagyasztóba tesszük. Az így készült jeget össze törjük.