Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Absolut Battle összefoglaló + VIDEÓ

Interjú Belme Dórával, a verseny nyertesével

2016. június 28. - absolut_hu

Június 11-e nagy nap volt a freestyle táncosok számára, hiszen az Absolut és az Ötkert összefogásával, megmérethették magukat Magyarország legkomolyabb pénzdíjas freestyle versenyén. Délután mindenki melegített, lezajlottak a selejtezők, és az öt vendégcsapat felváltva szórakoztatta a közönséget.

absolut_battle_01.jpg

absolut_battle_02.jpg

absolut_battle_03.jpg

absolut_battle_04.jpg

absolut_battle_05.jpg

Nézd meg a döntő képeit és olvasd el a nyertessel az interjút!

Este 11-kor aztán végre DR BRS felszólította a továbbjutókat, hogy nekiállhatnak készülni a döntőre, és nemsokkal később el is kezdődött a nagy párbaj.

absolut_battle_08.jpg

absolut_battle_09.jpg

absolut_battle_10.jpg

absolut_battle_11.jpg

Persze ahogy az lenni szokott, a verseny szoros volt, a zsűri nem könnyen döntött, de ahogy minden döntőn, a végén itt is meglett a nyertes, méghozzá Belme Dóra.

absolut_battle_12.jpg

absolut_battle_13.jpg

Az eseményről további képeket az Absolut Facebook oldalán találtok!

Dórát egyből gyorsan ki is faggattuk, mert amellett, hogy durván jól nyomta, kimondottan izgalmas személyiség is. Az is kiderült róla, hogy elég rutinos versenyző, Hollandiából indulva a tengerentúlon is már többször versenyzett, elég jó eredményekkel.

dori_02_logozott.png

Fantasztikus voltál az Absolut Battle-ön, gratulálunk! Mennyire érezted magad lányként esélyesnek a vesenyen? Egyáltalán milyen arányban vagytok lányok az élmezőnyben?

Minden versenynek úgy vágok neki, hogy a maximumot szeretném kihozni magamból az adott napon. A győzelem és vereség nem szempont, csak az, hogy mennyire tudok eggyé válni a zenével és mit tudok átadni a közönségnek. Azért indultam el az Absolut Battle-ön, mert szerettem volna megosztani a tudásom a magyar táncos közeggel és a szülőhazámban is megmérettetni magam. Az elmúlt 1 évben elég sok országban vettem részt Battle-ökön, és májusban megnyertem egy rangos popping versenyt az amerikai Seattleben, ahol a világ legjobb női popping táncosai vettek részt. Nagyon sokat jelentett a számomra, hogy egy ilyen rangos versenyt nyertem meg. Ez volt az első versenyem Magyarországon, ahol győztesként végeztem. Összességében sokkal kevesebb női táncos van az élmezőnyben, ezért is fontos, hogy a felnövő generáció inspirációt merítsen ezekből a lányokból. Az évek során sok inspiráló, erős, egyedi női táncossal találkoztam, és mindig is az volt a vágyam, hogy én is azzá váljak.

Vissza tudsz emlékezni a pillanatra, amikor a zsűri rád mutatott? Mit éreztél abban a pillanatban?

Hálát. A tánc az életem szerves részévé vált az elmúlt években, és mindig jó érzés, amikor az ember pozitív visszajelzést kap, és elismerik azt, amit csinál. A több ezer órányi edzés a győzelem pillanatában értelmet nyer. Mindezek mellett viszont azért táncol az ember, mert ez egy önkifejezési forma, és vannak olyan érzelmek, gondolatok, amit mozdulattal sokkal egyszerűbb kifejezni. Nem volt teljesen egyszerű a táncos pályám, mivel későn kezdtem táncolni. Gyerekként nem voltak meg azok a lehetőségek, amik elindíthattak volna ezen a pályán. Így az elmúlt 8 évben megpróbáltam rengeteg stílust magamba szívni - modern, jazz, hiphop, house dance, popping, animation, memphis jooking -, illetve ezt teszem a mai napig. Mindig is a tánc iránti szeretet vezérelt. Jó érzés időről időre összemérni a tudásomat más táncosokkal, de leginkább azért indulok versenyeken, mert önmagamat szeretném legyőzni a verseny alatt mentálisan. Amit a mai napig a legjobban élvezek, az maga a gyakorlás. Amikor bezárom magam otthon a szobámba, felteszem a kedvenc zenémet, és freestyle-ozom.

Hogy érezted magad a versenyen?

Nagyon jó hangulatú volt a verseny. A szervezők szuperül megszervezték a napot, a szakmai zsűri egész nap egy percre sem vesztette el a figyelmét, és rengeteg szeretetet kaptam végig a közönségtől. Emellett pedig sok új tehetséges táncost ismertem meg.

Mióta van az életedben a freestyle, és mi az, ami miatt ezt választottad?

8 éve kezdtem el freestyleozni, amikor kiköltöztem Hollandiába, hogy ott fejezzem be a tanulmányaimat. Az évek során több stílust elsajátítottam, több száz workshopon vettem részt Európában és Észak-Amerikában, és a popping stílus vált a specialitásommá. Azért választottam a freestyle-t, mert az improvizáció mindig is szabadságot adott számomra. Nagyon fontos az alapok és a technika elsajátítása, de az igazi csoda akkor történik, amikor már megvan a szókincsünk és bármilyen zenére meg tudunk mozdulni, illetve a mozdulaton keresztül kifejezni, ami éppen a belső világunkban zajlik.

Mit ad neked a tánc?

Szabadságot, önkifejezést, boldogságot, és örömöt.

Hogy írnád le a saját stílusodat? Mennyi időbe telt, amíg rátaláltál?

A popping, ezen belül is az animation a fő stílusom, de mindig is szerettem ötvözni a különböző stílusokat. 4 éve találtam rá az animation-re, és szerelem volt első látásra. Megfogott a mozdulat komplexitása és nehézsége, a technika a stílus mögött, és az illúzió, amit a stílussal tudunk kreálni. Az animation stílus alapja, hogy különböző karaktereket utánzunk, és az izmok megfeszítésével érjük el azt az illúziót, mintha animáltan képkockáról képkockára ugrálnánk, akár a régi mesefilmekben. Talán a leghíresebb képviselője a stílusnak Madd Chadd, a robot a Step Up filmekből.

dori_logozott.png

Jelenleg Kanadában vagy egy másik versenyen. Milyen élményekkel jössz haza?

A kanadai versenyen második helyezést értem el, ami ugyancsak nagy megtiszteltetés volt, hiszen nem volt más női versenyző a legjobb 8-ban. Minden országnak, minden városnak megvan a sajátos varázsa és közege, ezért is imádok utazni. A táncon keresztül lehetőségem nyílt arra, hogy rengeteg országba eljussak, illetve megismerkedjek elképesztő táncosokkal a világ minden részéről.

Hogy látod a hazai freestyle közeget? Mennyire befogadó, támogató? Egyáltalán hogy viszonyultok egymáshoz?

A hazai freestyle közeg családias, támogató, viszonylag pici még, de rengeteg lehetőség van benne. Rendszeresen tartok itthon privát órákat, és szeretnék több workshopot és tábort szervezni, hogy hazahozzam azt a tudást, amit az évek alatt összeszedtem. Emellett a külföldi kapcsolataimat használva több workshopot is szerveztem már itthon külföldi táncosokkal. Szeretnék a jövőben aktívabban részt venni a magyar táncos közegben, és ezáltal áramoltatni vissza a hazai kultúrának tanításon keresztül, hiszen ez az a hely, ahonnan elindultam. A magyar freestyle táncosok szerintem nagyon tehetségesek, és a magyarok úgy általában keményen dolgozó emberek. Több táncos is van az itthoni táncéletben, aki nemzetközi versenyeken folyamatosan kiemelkedő eredményeket ér el.

Milyen lehetőségek vannak, hogy megmutassátok magatokat?

A freestyle közösségben az egyik lehetőség, ahol a táncosok összemérhetik a tudásukat a párbaj, mint az Absolut Battle is volt. Ilyen versenyeket szinte minden országban szerveznek már, és le vannak bontva a battle-ök különböző stílusokra, mint például hiphop, house, locking, popping, waacking, bboying, voguing. Emellett sok freestyle táncos tanít, workshopokat tart, zsűrizik, koreografál, illetve színházban vagy különböző videókban szerepel.

Most mere indulsz tovább? Mikben szeretnél fejlődni, változtatni? Milyen célokat tűztél ki magadnak?

Júniusban még két további versenyen fogok elindulni Amerikában, majd júliusban meghívott vendég vagyok egy görögországi párbajon. A július további részét előreláthatólag Magyarországon fogom tölteni. Augusztusban költözöm Kanadába, hogy a következő évben tanítsak, koreografáljak, illetve tovább fejlesszem a saját tánctudásomat. Még mindig úgy érzem, hogy csak az út elején járok, és a szint, ahova el szeretnék jutni még pár évbe fog telni. Az elsődleges szempont a tanulás és tanítás, utazás, és a lehetőségek maximális kihasználása. Nagyon szerencsés vagyok, mert a világ legjobbjaitól tanulhatok, így csak a saját szorgalmamon és kitartásomon múlik, hogy mit tudok ebből kihozni. (nevet)

Ha lemaradtatok vagy épp ellenkezőleg, újraélnétek a napot, nézzétek meg az összefoglaló videót!

 

 

süti beállítások módosítása