Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Absolut No Fury by BÁRSONY BENCE

Egy kép története

2016. június 13. - absolut_hu

kiallitas3_300x200k.jpg

Vannak egy művész életében olyan meghatározó pillanatok, amikre nemcsak egyszerű mérföldkövekként tekinthetünk, hanem igazán nagy pillanatokként. Bársony Bence a május 28-i kiállítására különleges dologgal készült. A kép már méretéből adódóan is impozáns volt, de a téma, a megvalósítás és az üzenet még ennél is erősebb. Hogy zajlik egy ilyen fotózás? Milyen nehézségekkel találták szembe magukat a készítők, és hogy került Brad Pitt a tankra? Bársony Bence beavat minket.

KONCEPCIÓ

"Az Absoult Vodka megkeresése után, nem sokat kellett gondolkoznunk, hogy milyen meglepetéssel készüljünk a party kiállítás látogatóinak. Peleskey Bence barátommal már régen terveztük, hogy készítünk olyan közös kép sorozatot, amelyen Én is, mint alkotó szerepelek vizuálisan. Azon a héten pont jött egy lehetőség, hogy egy működőképes katonai forgalomból kivont tankot vegyünk birtokunkba egy fotózás erejéig. Nem volt nehéz kitalálni, hogy Én a haditudósító, dokumentalista fotós szerepét fogom betölteni, aki végig frontvonalon kiséri társait, és döbben le a háború borzalmain."

bence_backstage_01.png

BACKSTAGE

"A fotózást megelőzően, Bence már felmérte a terepet, és mire a fotózás napja eljött már minden készen állt, hogy jó anyagokat készítsünk. Ő szerezte a ruhákat is, de persze mindig mindent egyeztettünk, hiszen szeretünk biztosra menni. Azon a napon borús esős időnk volt, aminek kimondottan örültem, mert szerettem volna a fátyolos, szórt, ködös fényekkel is éreztetni a fotó témájának drámai hangulatát. Sokféle beállítást csináltunk, amit állványról készítettünk magunkról. Ilyen esetben előre bemért szögekkel, fényekkel, beállított kamera beállításokkal dolgozom, amit egy távkioldó segítségével időzítve tudok aktiválni."

bence_backstage_02.png

bence_backstage.png

Hogy került Brad Pitt a fotózásra?

PROCESSZ

"Miután megvolt az elkészült nyersanyag, már alig vártam, hogy „asztalon” láthassam. A fényelés hangulata már első pillanatban megvolt a fejemben hiszen, Brad Pitt szereplésével a Fury című film (Itthon Harag címen futott a mozikban- a szerk.) nagy kedvencem. Természetesen a tankot és a részleteket le kellett választanom a meglévő háttérről, mert szerettem volna egy harcteret mögé varázsolni. A végleges kép elkészítése, bár nem számoltan, körülbelül 8-10 órát igényelt, ahhoz hogy nyomdakész állapotban tudjuk óriás plakát méretre felhúzni."

bence_backstage_03.png

KIÁLLÍTÁS

"Az Absolut meglepetése közé tartozott a kép elkészítésén kívül, a kép óriási mérete, amit azért fontos kiemelnem, mert ekkora méretben és minőségben senki nem vállalta Magyarországon, hogy egy méretben kiprinteli, hiszen ilyen széles papír befűzéséhez már szinte gép szükséges, és nem is tartanak raktáron. Arra a megoldásra jutottam egy szakértői csapattal, hogy kasírozva lesz egy vékony műanyag táblára és három nagy elemből illesztik össze a printet, persze mértani precízitással. Ez így is lett. Megszülettet a hat négyzetméteres csoda, ami épphogy befért az Ötkert nagy kapuján."

bence_backstage_07.png

EGY KOMMENT

"Természetesen képünk a béke mellett szól, és nem buzdít semmiféle agresszív öntudatra, vagy cselekedetre, egyszerűen csak tiszteletünket szerettük volna kifejezni azon sok katona, haditudósító előtt, akik teljesen értelmetlenül estek el, és adták életüket hazájukért, hivatásukért."

bence_backstage_05.png

SZEMÉLYES ÜZENET a két Bencétől:

"Köszönjük szépen az Absolut Vodka és az Ötkert teljes stábjának és segítőinek, hogy ez a csodás este létre tudod jönni, végig profi szakértői kezek által volt vezényelve, le a kalappal. Reméljük lesz még folytatás. Köszönjük mindenkinek aki eljött, vagy szeretett volna eljönni…"

UTÓÉLET

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi is lesz ennek az óriási képnek a sorsa. Bence úgy döntött, hogy akkor lenne a legboldogabb egy budapesti vendéglátóhely falán láthatná viszont. Az érte kapott pénzt pedig felajánlja a két fél által kiválasztott alapítványnak. Aki részt venne ebben a jótékonysági akcióban, és szívesen látná éttermében, klubjában vagy akár kávézójában a fotót, jelentkezzen ezen az elérhetőségen: photo@bencebarsony.com

A kiállítás partyján készült fotókat megnézhetitek az Absolut Facebook oldalán.  

 

süti beállítások módosítása