Ha már itt a nyár, nézzük, milyen koktélt lesz érdemes szürcsölgetni az idei szezonban. Vilics Tamás egy könnyű citrusos italt készített nekünk.
Saját szavaival:
Cukrász séfünk Baracskay Angéla egyik receptje ihlette ezt az italt. Van benne egy különleges citrus is, a yuzu, ami egy keleti citrusféle, küllemre hasonlít a citromra, de ízében inkább a mandarinhoz és a grapefruithoz áll közelebb.
Nézd meg hogy készül!
Összetevők:
40 ml Absolut Blue
10 ml citrom
5 ml yuzu
15 ml kókuszszirup
uborka
1 öntés Drop Lets Van Gogh Absinthe vagy 5ml Pernod Absinthe
Szóda
Elkészítése:
Az összetevőket, kivéve a szódát egy shakerbe töltjük, majd jól összerázzuk, jéggel töltött long drink pohárba szűrjük, és szódával felhúzzuk. Egy szelet uborkával és menta ággal díszítjük.