Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Absolut Budapest Dirt

Portások

2015. december 31. - absolut_hu

 

“A csajokon van mindig a sztori: vagy a jelenlegi nőd, vagy az ex-nőd vagy anyád.”  Gabi bá

 

 

12391338_1747498255478383_612692161947824897_n.png

Budapest világváros, Budapest buliváros! Mondják egyre többen. Bizonyos kerületekben hömpölyög a tömeg egy átlagos hétvégi éjszakán, és a világ minden tájáról érkeznek a turisták, hogy a helyiekkel keveredve elvesszenek a főváros klubjaiban.

Ez mind nem valósulhatna meg azok nélkül, akik működtetik a rendszert. Pultosok, bartenderek, portások, WC-s nénik és a budapesti éjszakai élet legmeghatározóbb figurái. Találkoztál már velük? Nem? Akkor neked szól az ABSOLUT BUDAPEST Dirt, a 4BRO DOWNTOWN új sorozata, ahol az ő sztorijaikat hallhatod estéről estére. Ismerős az arcuk? Akkor meg pláne!

0002.jpg

 Portások

Vannak azok a fekete ruhás emberek a szórakozóhelyek ajtajában. Néha kicsit morcosak, néha kicsit félelmetesek, talán nem is érted, miért olyan fontosak; pedig vigyáznak rád, amikor kiereszted a gőzt egy fárasztó hét után. Persze van, akinek ez túl jól sikerül. Na, ilyenkor lépnek közbe. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy és mikor. Ha azt gondoltad, hogy ez egy könnyű meló, mert csak ácsorogni kell, meg néha behúzni valakinek- az meg ilyen szép darab embernek úgysem nagy kaland, -valamit nagyon félrenéztél.

Gabi bá és Colos, az Ötkert porta főnökei a klub nyitása óta árgus szemekkel figyelik a történéseket. Persze nem most kezdték az ipart, megvan egyénenként a sztorijuk, és igen, pofon is csattant már el egy méteres körzetükben!

0028.jpg

Olvasd el a legjobb sztorikat!

Minden kezdet nehéz, de legalább is egy-két pofonnal kezdődik

“83-ban láttam egy plakátot, hogy cselgáncs oktatás folyik. A szüleim persze hallani sem akartak róla, mert úgy néztem ki, mint a fűtéscső. Amúgy 9 éves koromtól labdajátékokat játszottam, NB2-es játékos voltam, aztán az egyesület megszűnt egyik napról a másikra, és akkor úgy döntöttem, hogy soha többet nem fogok labdát a kezembe. Közben hallottam, hogy van valami sport, ahol a kezedet, lábadat használod, úgyhogy elmentem Kurdy Istvánhoz thai boxra. Ez 1990-ben történt” –mesélt Colos a kezdetekről.

Gabi bá története jóval alvilágibban kezdődött: “Hatodik osztályig rendes gyerek voltam, aztán úgy döntöttem, hogy megváltozom kicsit, innentől kezdve anyám sírva jött haza a szülőiről. A középsulit Újpesten végeztem, barátnőzés Rákospalotán, a helyi sörözőkben felkeresések, barátkozások mindenféle rohadt gazemberekkel. Verekedés mindenkivel, ha tetszett az illető, ha nem.“

0026.jpg

Jó tanács Gabi bától: 

“Ha legközelebb meglátod, hogy valaki odamegy hozzád fekete ruhában fülessel, az nem a pincér, és nem is a barátod, úgyhogy ne öleld át, nem hiába ment oda, feltehetően szeretne valamit közölni. Ne kezdj el támadólag fellépni, mert ha nem te tettél rossz fát a tűzre, nem is lesz semmi bajod. Úgyis csatlakoznak még páran hozzá, és úgyis ki fogsz menni, legjobb, ha a saját lábadon. Mindenki mehetne, mert mindenkit megkérünk, ott kezdődik a baj, amikor elkezd feszülni.”

Külvárosi sötét titkok

Colosék, mint a legtöbb portás végigjárták Budapest sötét és kevésbé sötét helyeit, rengeteget tanulva és tapasztalva az éjszakáról. Hely előtti lerendezésekből sem volt hiány, és az is kiderül a beszélgetés alatt, hogy vannak helyzetek, amikbe a rendőrök sem szívesen keverednek, még akkor sem, ha épp szemben az őrs. Amíg Colos a sport felől közelítette meg továbbra is a dolgokat, hiszen a küzdősportban megtanulta, hogy nem mindegy, hogy odaütsz valakinek, vagy tudod hova ütsz, Gabi bá 22 éves koráig pszichopata módjára az éj leple alatt ütött vágott mindenkit, akit csak ért. Na jó, ez némi túlzás! Mindenesetre nem kerülte el a konfliktusokat, hanem inkább kereste.

Amúgy azt mondják, hogy amíg a belvárosban általában nincsenek nagy megmozdulások, addig bizonyos külső kerületekben néhány szórakozóhelyen a mai napig előkerülhet a baseballütő, ha odáig fajul a helyzet.

0003.jpg

Nem is csináltam semmit, miért kell kimennem?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy ki kezdte a feszültségkeltést, és ilyenkor persze mindenki a másikra mutogat. Hogy mi a rutin ilyen helyzetekben, ezt is megtudtuk.

Gabi bá logikus válasza: Azért megyünk ki, mert ahol hangos zene van, meg fények, az mindenkit befolyásol. Kint viszont bárki elmondhatja a nyavalyáját, problémáját, mert meghallgatjuk. Tényleg meghallgatjuk! Szerintem nincs olyan, akinek ne hallgattam volna meg a hülyeségét, pedig valaki fél órán keresztül ugyanazt a mondatot ismételgeti. Persze ez mind egészen addig működik, amíg ő is meghallgat engem.”

De minek az az erőteljes, nem túl barátságos fellépés? Erre Colos adja meg a választ: “Muszáj, hogy magabiztosan állj oda, és mindegy, hogy ki kezdte a balhét, nem tudjuk, nem vagyunk ügyészek, nem ülésezünk reggeltől estig a bíróságon, hogy kiderítsük. Van egy, max két másodpercünk arra, hogy megítéljük, hogy mi történt. Ezért általában az a döntés, hogy mindenki megy, és kint szépen meg lehet beszélni a dolgokat.“

Aki azt gondolná, hogy egy portásnak az a jó, ha minél több embert gyepál el, nagyon téved. Ha verekedés van, az senkinek sem jó; rossz az embernek, rossz a szórakozóhelynek és rossz a portásnak, mert őt zárás után felelősségre vonják, hiszen a fő feladata a megelőzés.

0069.jpg

A portás (is) ember

Fontos leszögezni, hogy a portás nem szekus vagy biztonsági őr! Nem azért, mert az pejoratív, hanem mert teljes külön szakma. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen nagy nyomás van a szórakozóhelyen a portásokon. Gabi bá szerint, aki mentálisan nem elég erős, nem sokáig húzza, kidobja a rendszer magából - vagy a rács mögött találja magát vagy a temetőben, szerencsésebb esetben a kórházban. Ha valaki elkezdi ezt a munkát, a kísértés sem nagyon késlekedik, simán betalálják az embert jófajta melóval- innentől ő dönti el, hogy a sötét oldalra áll-e. Nehéz feladat a facecontrol is, bár sok esetben erre van egy külön ember. “Sosem tudhatod, hogy a srác, aki bemegy, megéri-e bent a reggelt. Amikor beengeded még színjózan, és nem tudhatod, hogy amikor megiszik egy rozét, vagy inkább egy üveggel, az mit vált ki belőle“– ecseteli Colos a felelősség súlyát.

A legtöbb portást otthon család várja, minden nap úgy köszönnek el a szeretteiktől, hogy bármi megtörténhet. Nem életbiztosítás, az biztos! Ezért is fontos, hogy 8-10 órán keresztül képben legyenek.

Mára Colos és Gabi bá Budapest éjszakai életének meghatározó arcaivá váltak, és mivel tudjuk, hogy a jó sztorik a legmeredekebb helyzetekben születnek, van bőven miről mesélniük. Mi meg jókat röhögünk az abszurd történeteken. A legfontosabb viszont az egészben, hogy vigyáznak ránk, még akkor is, ha néha úgy tűnik, hogy morcosak és félelmetesek.

Az ABSOLUT BUDAPEST Dirt hamarosan folytatódik a 4BRO DOWNTOWNban.

0067.jpg

 

 

 

 

süti beállítások módosítása