Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Absolut Budapest

Yellow Cosmo by Kutnahorszky Martin

2019. december 06. - absolut_hu

dsc03833_logo_zott.jpg

Kutnahorszky Martin még 15 éves korában látta a Koktél című filmet Tom Cruise-zal a főszerepben, és akkor fogalmazódott meg benne, hogy igazi, klasszikus bartender szeretne majd lenni. A csajok lenyűgözése mellett egyre inkább megjelent a tudásszomj, minél többet meg szeretett volna tudni a koktélok világáról. Ebben segítségére voltak a kollégái, motivációnak pedig testvére, Pap Márk.

„Ott van előttem példaként Márk, akire nagyon büszke vagyok! Ennek ellenére fontos, hogy a saját utamat járjam, és a saját erőmből érjem el a sikereket. Szerencsére még csak az elején járok az útnak, két és fél éve állok a pultban, és mivel szemtelenül fiatal vagyok, bőven van időm kibontakozni.”

piltnerpeter-2696_martin_logo_zott.jpg

Nagy rajongója a gin-nek, így szívesen kísérletezget gin alapú koktélokkal. Mostanában az egyik kedvenc alapanyaga a grapefruit, az örök kedvenc pedig a citrom, ami elmondása szerint a szakmában lassan már régimódinak számít, de nagyon jól használható. Ezeken kívül a gyömbér és a bazsalikom az, ami gyakran megtalálható az általa megálmodott koktélokban.

„Szívesen feldobom az italaimat különböző bitterekkel, de ott a rózsavíz vagy a narancsvirágvíz, amik szintén nagyon izgalmassá tudják tenni azokat. Számomra nagyon fontos, hogy amellett, hogy egy italnak jó az íze, szép a kinézete, kellemes illata is legyen. Így ha az ember a szájához emeli a poharat, ez lesz az első élménye a koktéllal kapcsolatban. Mostanában próbálok minél parfümösebb italokat készíteni, ehhez nagyon jó alapot biztosít a Grand Marnier likőr, amit nemrég fedeztem fel, és aminek az elkészítése során azt a fajta narancsot használják, amit a parfümiparban.”

piltnerpeter-2928-2_nartin_logo_zott.jpg

Szereti a klasszikus italokat is, a Cosmopolitant pedig ő maga is szívesen issza. Nekünk egy twistet készített; ami nemcsak színében lett más, de jóval erősebb is. Ennek ellenére könnyen fogyasztható, az édes ízvilág miatt szinte itatja magát. Az pedig, hogy Martin milyen jó munkát végzett, mutatja, hogy amióta megjelent a kínálatban, többször kérték ezt, mint az eredeti változatot.

„ A Cosmopolitan sokakat vonz, mert látták a Szex és New Yorkban, de mivel ez fanyar koktél, inkább úgy fogalmaznék, hogy sokan szeretnék szeretni. Én most kicsit újragondoltam; ez lett a Yellow Cosmo, ami ugyanúgy vodka alapú, csak kivettem az áfonyalevet a receptből, és Aperolt valamint Cointreau likőrt használtam helyette. Így egy kicsit citrusosabb lesz a végeredmény.”

dsc03807_logo_zott.jpg

 

Összetevők:

3cl Absolut Citron

2 cl Aperol

1,5 cl Cointreau

3 levél bazsalikom

1 cl bodza szörp

2 cl frissen facsart citromlé

1 dash rózsavíz

 

Elkészítése: 

Az összetevőket egy shakerbe tesszük, összerázzuk, duplán szűrjük, majd egy coupet pohárba töltjük a kész italt, amit előtte ételfestékkel aranyra festünk. Dísznek balazsikomleveleket és 3-4 rózsaborsot használunk. 

 

Portré fotók: Piltner Péter

Koktél fotók: Knapp Dávid

 

süti beállítások módosítása