Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy város a benne élőkben mutatkozik meg igazán

Dirty Cascara Martini by Nagy Gyula Csuszka

2018. április 28. - absolut_hu

dsc00015-3.jpg

A Dirty Martini neve onnan ered, hogy a klasszikus martinis italokhoz képest kissé zavaros az olívának köszönhetően. Ezt az italt úgy szereti meg az ember, ahogy egy jó testes bort; idővel. Csuszka egy igazán bevállalós verziót készített nekünk; cascaraval és márványsajtos olívabogyóval dobta fel a Dirty Cascara Martinit.

Saját szavaival:

Évekkel ezelőtt találkoztam először a cascarával, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet, hogy hogyan tudnám infúzionálni valamilyen italban. A választásom egy alapkoktélra, a Martinira esett, amit megbolondítottam egy kis kávégyümölccsel. Kellemesen hozza magával a fűszeres, gyümölcsös és savanykás jegyeket, melyek jó balanszot alkotnak ebben a száraz italban az érlelt sajttal töltött olivabogyó sós, kesernyés izével. Egy igazán perverz ízorgia, azoknak akik vágynak egy gasztronómiai kalandra.

 

Nézd meg, hogy készül a Dirty Cascara Martini!

cktl_3_004.jpg

Hozzávalók:

5 cl Absolut Elyx cascarával infúzionálva

1,5 Mancino Secco

2-3 dash Bitter Truth Olive Bitter 

fetával/márványasajttal/kéksajttal  töltött olívabogyó

 

Elkészítése:

A szárított cascarát infúzionáljuk pár percig vodkában, a keverőpoharat megtöltjük jéggel, beleöntjük az összetevőket, majd egy bárkanállal finoman elkeverjük az italt, és egy előhűtött martinis pohárba szűrjük. Olivabogyóval díszítjük.