Pap Márk rajong a keleti fűszerekért. Ezt a martini típusú italt úgy állította össze, hogy amellett, hogy elegáns maradt, különleges karaktert csempészett bele.
Saját szavaival:
A martini típusú koktéloknál megszokott intenzív, erős, inkább az alkohol domináns szerepére öszpontosító italt most még különlegesebb vàltozatban kóstolhatjàtok. A könnyen érthető, mondhatni olajos, szàraz, teás ízjegyektől kezdve, az intenzív citrusosságon át a fekete szezám adta édeskésebb pillanatig mindent érezhetünk benne, de mégis màs szinteken. Nagyon complex, és ugyanúgy megtartja azt az eleganciát, amit egy igazi martininek kell ígérnie.
Nézd meg hogy készül!
Hozzávalók:
50 ml Absolut Elyx
20 ml zöld teával fuzionált száraz vermouth
3-4 kaffir lime levél
Fekete szezám crusta
Elkészítése:
A keverőpohárban összekeverjük az alapanyagokat jéggel, átszűrjük, végül kaffir lime levéllel díszítjük.