A Piña bár nemhiába kapta az ananászról a nevét, hiszen előszeretettel használják ezt az egzotikus gyümölcsöt koktéljai készítése közben. Váradi Lili a nyár apropójából egy izgalmas frissítőt készített egyik kedvenc összetevőjéből.
Saját szavaival
A mezcal friss, zöld jellegét házi babérsziruppal és frissen facsart citromlével emeltem ki.
Érdekel, hogy miből áll ez a különleges nyári koktél?
Hozzávalók:
4 cl Absolut Elyx
4 cl Mezcal
8 cl ananászlé
4 cl citromlé
4 cl babérszirup
3 cl olívaolaj
6 uborka peel
Elkészítése:
A shakerbe a következő sorrendben beleöntjük a hozzávalókat: a rozmaringot, az uborkát, a jeget, az olívát, a citromlevet, a babérszirupot, a Mezscalt, az Elyxet és végül az ananászlevet. Jól összerázzuk. A pohárba zúzott jeget teszünk, majd a shakerből rászűrjük a koktélt. Uborkával díszítjük.