Finom, karakteres, klasszikus, talán ezek jellemzik legjobban ezt az italt. És hogy mitől dirty? A zavaros olívalétől, ami ad egyfajta pikáns jelleget a dolognak.
Meszesi Aliz saját szavaival
Egy prémium ital prémium összetevőket kíván magának. Karcos, karakán jellege meglepő módon selymes lecsengéssel végződik, ez köszönhető a remek vodkának, a pazar francia száraz vermutnak, a jellegzetes olívalé érintésének, valamint a tökéletes hőmérsékletnek. Az, hogy az arányokkal hogyan kell/érdemes játszani, valamint a rázzuk-vagy-keverjük vitába szerintem fölösleges belemenni, mindenki úgy készítse és fogyassza, ahogyan neki éppen ízlik, hiszen ez az egyik legszebb része az italkészítésnek.
Érdekel, hogy készül? Akkor kattints!
Összetevők:
50 ml Absolut Elyx
10 ml Noilly Prat
2 bárkanál zöld olívalé
Elkészítése: Keverőpohárban jégen, bárkanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat, majd a hűtött koktélpohárba szűrjük. Zöld olívabogyóval díszítünk.